Motor Novetats 13/09/2021

Ora Cat, el cotxe elèctric xinès que et resultarà familiar

El fabricant xinès Great Wall fa el seu desembarcament a Europa mitjançant la seva filial Ora, especialitzada en cotxes elèctrics

2 min
Ora Cat

Great Wall és un fabricant xinès amb seu a Baoding, a la província de Hebei, al nord de la Xina, especialitzat en la fabricació de totcamins o SUV, camionetes o pick-ups, furgonetes i camions lleugers i pesants, però que fins ara mai havia fet el pas de portar els seus productes al Vell Continent. De fet la punta de llança de Great Wall a Europa serà la seva filial especialitzada en cotxes elèctrics Ora, que ja fa tres anys que té un acord de joint venture amb BMW per fabricar el Mini elèctric al mercat xinès.

Així doncs, no és gens estrany que el primer vehicle que Great Wall comercialitzi a Europa sigui un elèctric d’Ora, i encara menys que la seva fisonomia ens resulti familiar. Fiat i Toyota, per citar només alguns exemples, ja han denunciat l’empresa per copiar els dissenys del Fiat Panda i del Nissan Frontier, amb escàs èxit als tribunals mercantils xinesos.

L’Ora Cat és un vehicle elèctric de 4,23 metres de llarg i 1,85 d’ample amb una batalla o distància entre eixos de 2,65 metres i que fa servir la plataforma Lemon de Great Wall, desenvolupada de la mà de BMW a la Xina en virtut del seu acord comercial. Estèticament, recorda força els Mini, Alfa Romeo Mito i Volkswagen Beetle, cosa que parla de la seva inspiració europea, pensada específicament per vendre’s al Vell Continent.

Ora Cat
Ora Cat

Mecànicament presenta una fitxa tècnica d’un sol motor elèctric sobre l’eix davanter de 170 CV i 250 Nm de parell associat a una bateria de 63 kWh de capacitat que promet una autonomia teòrica de 400 quilòmetres. Més endavant l’Ora Cat introduirà una versió d’accés amb un motor de 143 CV i 210 Nm associat a una bateria de 48 kWh, però sense especificar el temps d’espera de càrrega de cap dels dos models.

Els interiors de l’Ora Cat presenten una acurada digitalització que inclou una gran pantalla tàctil de 20,5 polzades, un sistema de so amb 12 altaveus i un sistema d’infoentreteniment compatible amb la tecnologia 4G. Finalment Ora no ha confirmat el preu final del seu Cat, però apunta que se situarà en una forquilla entre els 20.000 i els 25.000 euros, i les primeres unitats arribaran a Alemanya i el Regne Unit durant el primer semestre del 2022.

stats