Cotxe elèctric
Motor Novetats 25/05/2021

El nou papamòbil serà un cotxe elèctric i vegà fabricat per Fisker

El papa Francesc encarrega un exemplar del Fisker Ocean adaptat a les seves funcions i necessitats

1 min
El SUV elèctric del Papa

Fisker és un fabricant de cotxes elèctrics sostenibles que ja fa un temps va mostrar el prototip del seu primer model, un SUV anomenat Fisker Ocean que ja compta amb més de 16.000 reservistes a tot el món. Ara, però, la marca nord-americana té una comanda especial, provinent del Vaticà. I és que Fisker fabricarà el primer papamòbil elèctric de la història per encàrrec del papa Francesc I, un pontífex preocupat per la mobilitat sostenible que ja té un papamòbil d’hidrogen com el Toyota Mirai i que ha fet servir altres models elèctrics pels seus viatges oficials, com ara un Nissan Leaf o un Opel Ampera-e.

El papamòbil de Fisker serà en realitat un SUV adaptat a les necessitats del Sant Pare de Roma, amb una carrosseria de color blanc i un sostre negre d’on sobresurt un espai elevat totalment envolat de vidre des d’on el Papa podrà saludar els fidels. A més, la marca destaca que els materials utilitzats per elaborar el model són vegans i sostenibles, amb diversos plàstics i fibres reciclades de les deixalles marines, per exemple.

La marca ja ha mostrat la primera imatge del papamòbil, que s'anomenarà Francis en honor al Papa i que llueix la matrícula SCV 1, que significa Stato Città Vaticano 1.

El Fisker Ocean estàndard promet autonomies d’entre 400 i 483 quilòmetres, així com un preu base de 32.000 a Europa, gràcies als incentius i ajudes a la compra de vehicles elèctrics al Vell Continent, i les primeres unitats arribaran al mercat al llarg de 2022.

stats