Novetats cotxes
Motor  /  Novetats 01/02/2021

El nou Mini canvia per seguir igual

El popular utilitari britànic estrena un nou ‘look’ que arribarà als concessionaris a partir del mes de març

3 min
Mini 2021

El Mini és un dels grans encerts comercials del grup BMW, un model icònic que la marca alemanya va ressuscitar el 2001 (enguany farà vint anys) i que s’ha convertit en un dels pilars fonamentals del grup bavarès. El Mini és un model que es reconeix a primer cop d’ull, amb una legió de seguidors i seguidores a tot el món i unes bones xifres de vendes que, a més, generen un important benefici per a l’empresa.

Comparativa nou Mini i Mini actual
Comparativa nou Mini i Mini actual

Ara li toca la segona actualització estètica o restyling de l’actual generació del Mini, estrenada l’any 2014 i que va arribar acompanyada de la plataforma actual, que ha permès electrificar el petit model anglès. El nou Mini es diferencia del model fins ara vigent en una nova calandra, més quadrada i que aporta més potència visual al conjunt, una nova franja horitzontal davantera que aporta més presència i color al conjunt i per nous para-xocs frontals, en què se substitueixen els llums antiboira per entrades d’aire inferiors.

Nou Mini

Més enllà d’aquesta evolució visual, els responsables de Mini també han retocat els passos de roda, nous intermitents laterals led, un lleuger retoc del para-xocs posterior i un llum antiboira posterior de led integrat en l’espòiler posterior, just per sobre de la sortida del tub d’escapament.

Una de les claus del gran èxit comercial del Mini és la seva possibilitat de personalització i customització, i aquesta evolució del model del 2014 també inclou tres nous colors per a la seva carrosseria (que es poden combinar entre sostre, capó, franges verticals i una infinitat de possibilitats) i tres noves llandes.

El nou Mini manté totes les versions actuals

Els interiors del Mini tampoc evolucionen gaire en el que és més essencial, i mantenen la mateixa disposició ergonòmica i física dels comandaments principals. Amb tot, aquest restyling canvia els materials utilitzats en diverses motllures i plafons, i fa un ús molt més apreciable dels acabats en negre piano, una de les noves tendències dels principals fabricants dels últims anys. L’altre element que destaca és que per primer cop en els 20 anys d’història del nou Mini cap model comptarà amb fre de mà manual, ja que ha estat substituït definitivament pel fre elèctric activat mitjançant un botó.

Interiors nou Mini
Interiors nou Mini
Interiors nou Mini

En l’apartat tecnològic val la pena destacar que la pantalla central del Mini hatchback creix fins a les 8,8 polzades (abans la pantalla central era de només 6,6 polzades) i estrena una nova versió del seu sistema d’infoentreteniment, que millora la velocitat de la interfície i permet més possibilitats de connexió i compatibilitat amb les aplicacions d’Android Auto i Apple Car Play.

Mecànicament el Mini manté els mateixos motors gasolina 1.5 de tres cilindres que ofereix 75, 102 i 132 CV de potència, el 2.0 gasolina de quatre cilindres que fan servir els Cooper, Cooper S i JCW amb 178 i 231 CV i la versió Cooper SE elèctrica de 184 CV.

Nou Mini

Totes les versions fan servir el sistema de tracció davantera i canvi manual de sis relacions, tot i que els models més potents poden associar-se a un canvi automàtic de doble embragatge i set relacions, mentre que el JCW de 231 CV disposa d’un canvi automàtic de convertidor de parell de vuit relacions d’origen ZF.

stats