Indústria
Motor Novetats 10/05/2021

Nissan es ven les accions del grup Daimler

La marca japonesa segueix les passes de Renault i es ven la seva participació en la massa accionarial de Daimler per un muntant de 1.149 milions d’euros

1 min
Logotip de Nissan

Nissan ha anunciat aquesta setmana que es vendrà tota la seva participació accionarial en el grup Daimler -matriu de Mercedes-Benz i d’Smart, entre altres- per un muntant total de 1.149 milions d’euros. Els japonesos han anunciat que invertiran aquests diners en millorar la competitivitat de la marca i “incrementar les inversions per promoure l’electrificació” dels futurs models de Nissan.

Fins ara Nissan disposava d’un 1,5% del paquet accionarial del grup Daimler, fruit d’un acord d’associació de Nissan i Renault amb Daimler, que suposava que els dos integrants de l’aliança francojaponesa disposesin a parts iguals del 3,1% del total de les accions del grup industrial Daimler. El passat mes de març Renault ja es va vendre el seu 1,54% d’accions del grup alemany, avançant un moviment que ha copiat ara Nissan amb l’objectiu de reduir el deute financer que acumula els darrers exercicis.

I és que Nissan acumula anys de pèrdues, especialment sagnants durant l’exercici que acaba de tancar -al Japó comptabilitzen l’exercici entre les mesos d’abril de 2020 a març de 2021- i que preveu que acumulin unes pèrdues de 530.000 milions de iens, l’equivalent a 4.040 milions d’euros.

Amb tot cal destacar que la venda d’aquestes accions no suposa que Nissan trenqui les relacions amb Daimler, ja que mantindrà en vigor diversos acords tecnològics i de recerca conjunta, així com el desenvolupament de nous models. Sense anar més lluny aquests acords van fer que Nissan, Renault i Mercedes-benz fabriquessin plegats les seves camionetes o pickups a les instal·lacions de la marca japonesa a la Zona Franca fins fa poc més d’un any.

stats