Indústria
Motor Novetats 19/02/2019

Honda tancarà la seva fàbrica al Regne Unit en un ambient enrarit pel Brexit

La planta d’Honda a Swindon fabrica actualment més de 100.000 unitats anuals del Civic

Ara Motor
2 min
Honda tancarà la seva fàbrica al Regne Unit en un ambient enrarit pel Brexit

Per primer cop en la seva història Honda tancarà una de les seves plantes industrials. La fàbrica de Swindon, al sud d’Anglaterra, tancarà les portes el 2021, mesos després que s’hagi produït definitivament el Brexit, tot i que la marca asiàtica no ha volgut relacionar el tancament de la seva fàbrica amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

La planta d’Honda a Swindon fabrica unes 150.000 unitats anuals del Civic que serveixen per abastir la demanda europea i nord-americana, i té uns 3.500 treballadors en nòmina que perdran la seva feina en poc més de dos anys.

Honda ha explicat que el tancament de la planta de Swindon i d’una factoria que té a Turquia on treballen uns 1.500 treballadors més i que serveix el Civic sedan (de tres volums o cossos, en format berlina) al mercat europeu es deu a una reestructuració interna de la companyia per preparar l’arribada el cotxe elèctric i l’electrificació de la gamma d’Honda.

A ningú se li escapa, però, que el Civic és un cotxe cada cop menys competitiu a Europa, i les seves vendes han empitjorat durant els últims anys. A més, els dos SUV de la marca, els CR-V i HR-V, tampoc han tingut les xifres de vendes esperades per la direcció de la marca japonesa, i no s’han consolidat entre les preferències dels compradors europeus.

La decisió d’Honda té lloc poques setmanes després que Nissan també anunciés que deixarà de fabricar l’X-Trail a la seva planta de Sunderland, al nord del país. A diferència de la planta de Swindon, la fàbrica de Sunderland continuarà oberta i fabricarà els Qashqai i Leaf, dos models molt importants en el mercat europeu.

stats