Cotxe elèctric
Motor Novetats 26/04/2021

Honda posa data de caducitat als motors gasolina i dièsel

El president de la companyia, Toshihiro Mibe, posa sobre la taula l’estratègia de descarbonització de la marca japonesa a tot el món

2 min
Nou Honda e

Durant la conferència anual i la presentació dels resultats de la marca durant l’any passat, el president d’Honda, Toshihiro Mibe, ha parlat sobre les estratègies i els ritmes d’electrificació de la marca a tot el món, diferents en funció del tipus de mercat.

Si ara fa uns mesos Honda va anunciar que deixaria de comercialitzar cotxes amb motor de combustió dièsel i gasolina el 2022, el president de la companyia ha posat ara data de caducitat als vehicles híbrids, els quals vol deixar de fabricar l’any 2040. De fet, l’estratègia d’Honda passa per tres fases, ja que els plans de la marca desvelen que els elèctrics purs i els cotxes amb pila de combustible d’hidrogen representin un 40% de les seves vendes l’any 2030, un 80% l’any 2035 i un 100% l’any 2040.

Amb tot, el ritme d’implementació no serà igual a tots els escenaris, ja que el pla a Europa passa pels vehicles híbrids convencionals, mentre que als Estats Units Honda s’associarà a General Motors per accelerar l’electrificació de la seva gamma amb models totalment elèctrics i a la Xina hi presentarà fins a cinc nous cotxes elèctrics abans del 2026. El pla d’electrificació i desenvolupament de nous models elèctrics i d’hidrogen durant els cinc pròxims anys suposarà una inversió de 38.000 milions d’euros.

Aquesta estratègia ambiciosa passa necessàriament per una nova plataforma específica pels seus futurs cotxes elèctrics a la Xina, els Estats Units i Europa, que arribarà durant la segona meitat d’aquesta dècada i que haurà d’impulsar definitivament l’electrificació de la gamma. El canvi de paradigma que preveu Honda també afectarà les seves fàbriques i centres productius, que hauran de passar a ser més sostenibles amb l’ús de materials menys contaminants i preferentment reutilitzables, així com alimentar-se de fonts energètiques respectuoses amb el medi ambient.

En el futur immediat Honda segueix confiant en un nou SUV elèctric ja presentat però sense data oficial d’aterrament que aprofiti la plataforma del nou Honda e que vam poder provar fa alguns mesos i que ens va semblar un prodigi tecnològic i de disseny, potser un dels millors elèctrics del mercat actual.

stats