Esportiu elèctric
Ara Motor

El fabricant britànic Ariel prepara un esportiu elèctric de 1.200 CV

Els anglesos estan especialitzats en la fabricació artesanal de cotxes esportius

El fabricant britànic Ariel prepara un esportiu elèctric de 1.200 CV / ARIEL Zoom

Els esportius del futur seran elèctrics, cada vegada en tenim menys dubtes. Més ecològics, menys sorollosos i més ràpids que els esportius amb motors de combustió (tal com vam veure en la carrera entre un Tesla Model X P100D i un Lamborghini Aventador SV), els cotxes elèctrics guanyen cada cop més pes específic dins el món de l'automòbil.

Els anglesos d'Ariel han anunciat que estan desenvolupant un hiperesportiu elèctric de 1.200 CV de potència i uns bestials 1.800 Nm de parell gràcies a un biplaça amb monocasc d'alumini i xassís de fibra de carboni amb quatre motors elèctrics –cadascun aporta uns 300 CV– amb una bateria de 42 kWh i tracció a les quatre rodes.

Ariel P40 Zoom

Ariel P40 / Ariel

El model, anomenat provisionalment P40 en clau interna, accelera de 0 a 100 en 2,5 segons i de 0 a 160 en 3,8 segons, i tindria una velocitat punta de 260 km/h. Com que la seva autonomia inicial és limitada (uns 160 o 190 quilòmetres), Ariel disposa d'una turbina de 35 kWh sobre els motors elèctrics posteriors que permetrà allargar l'autonomia del cotxe.

De la mateixa manera, Ariel prepara una versió més pesant i més males prestacions però amb unes bateries de 56 kWh que permetran allargar sensiblement  l'autonomia real del cotxe. En qualsevol de les seves versions es pot carregar el cotxe al 100% en uns 50 minuts en un punt de recàrrega ràpida, tot i que l'ús intensiu en circuit encara és de tan sols 15 minuts abans d'esgotar la bateria principal.

El futur elèctric d'Ariel no arribarà al mercat abans del 2020, i es fabricarà de forma artesanal al taller de la marca a Crewkerne, al sud-oest d'Anglaterra.