Disseny
Ara Motor

Una empresa catalana fabrica la moto de 'Bola de drac'

Una empresa catalana fabrica la moto de ‘Bola de drac’ / INSTAGRAM Zoom

Bel&Bel és una petita empresa de Barcelona fundada el 2005 pels artistes Carles Bel i Jesús Bel –que, tot i compartir el mateix cognom, no són germans– amb la idea de crear una empresa capaç de reutilitzar els productes i lluitar contra l'obsolescència programada de manera respectuosa amb el medi ambient. El 2015 Sebastián Pérez (enginyer) i Roger Amat (dissenyador gràfic) es van afegir al projecte, que té clients importants com ara la productora El Terrat, Google o TV3, entre d'altres.

Fins ara Bel&Bel han treballat amb molt encert productes d'estil retro per donanr-los una segona vida, com el cèlebre sofà que utilitza un frontal autèntic del Seat 600 o les cadires d'oficina que aprofiten parts de la mítica Vespa. Aquesta vegada, però, l'empresa de disseny artístic catalana ha anat més enllà i ha creat una rèplica de la mítica moto d'una sola roda que utilitzaven personatges com la Lunch o la Bulma, entre d'altres.

Bel&Bel ha utilitzat un monocicle elèctric xinès comprat per internet i l'ha modificat totalment per donar-li la forma, la mida i el color del model de dibuixos animats gràcies a diverses planxes de plàstic, alumini o fibra de carboni.

/embed/" width="640" height="640" frameborder="0" scrolling="no">

El resultat final és absolutament espectacular, i és totalment funcional. Tot i que aquesta rèplica de la moto de 'Bola de drac' no té preu –ni tan sols sabem si està ja en venda–, de ben segur que no li faltaran compradors, i ha generat tant rebombori a les xarxes socials que molts seguidors de la marca i de la mítica sèrie japonesa ja demanen que aquesta motocicleta es fabriqui en sèrie.