Cotxe elèctric
Motor 29/12/2018

Elon Musk: "Tot Europa tindrà cobertura de supercarregadors de Tesla el 2019"

El polèmic fundador de Tesla torna a encendre les xarxes amb un tuit sobre els plans de Tesla al Vell Continent el 2019

Ara Motor
2 min
Súpercarregador de Tesla

Elon Musk ha tornat a generar controvèrsia a Twitter després d’assegurar que “el 100% del territori europeu tindrà cobertura pels supercarregadors de Tesla el 2019”. L’emprenedor sud-africà ha afirmat que la cobertura per als cotxes de Tesla s’estendrà “de Dublín a Kíev i de Noruega fins a Turquia” abans que acabi l’any vinent.

No és el primer cop que Musk esmenta els supercarregadors de Tesla al seu Twitter, ja que al novembre ja va afirmar que la capacitat de les estacions de Tesla duplicarien la seva capacitat durant el 2019.

Ara bé, tot i que les intencions d’Elon Musk són clares, les seves piulades no sempre responen a la realitat. De fet, Tesla havia promès que disposaria de 18.000 supercarregadors a tot el món a finals de l2018, però a l’hora de la veritat només en té 11.853 d’operatius. Sense anar més lluny Tesla manté una llista de 45 supercarregadors a l’estat espanyol, 19 dels quals encara no estan operatius.

Aquest anunci no té cap incidència en el territori del Principat de Catalunya, on Tesla ja té instal·lats diversos supercarregadors a les localitats de Torrefarera (Lleida), a l’autovia T11 (Reus-Tarragona), a Sant Cugat del Vallès, a la ciutat de Girona, a Caldes de Malavella (Girona), a la Seu d’Urgell i a l’Aldea (Terres de l’Ebre).

Tesla també té un supercarregador a la ciutat de València, però no en té cap a les illes Balears (un dels escenaris on molt probablement Tesla obrirà algun supercarregador durant el 2019), Andorra ni a la Catalunya Nord. Fonts de la companyia consultades per aquest diari van confirmar cert interès per obrir un nou 'supercharger' a l’Eix Transversal i en dues de les illes Balears.

L’altre gran sorpresa d’Elon Musk a Twitter ha estat l’anunci que té previst començar a instal·lar supercarregadors al continent africà el 2020, començant per la seva Sud-àfrica natal.

stats