Cotxes elèctrics
Ferran Vital

e-Mii, el prototip elèctric de SEAT

Els de Martorell presenten un prototip elèctric durant la jornada inaugural del MWC a Barcelona

e-Mii, el prototip elèctric de SEAT / SEAT Zoom

SEAT ha sorprès a tothom durant la jornada inaugural del Mobile World Congress de Barcelona, amb la presència del flamant e-Mii, el prototip elèctric de SEAT basat en l’arquitectura i mecànica del Volkswagen e-Up, germà bessó del model català.

Segons apunten les primeres informacions, el nou e-Mii té un motor elèctric de 82 cavalls i 210 Nm de parell, i una autonomia teòrica de 180 quilòmetres, recarregable en 30 minuts en un punt de recàrrega ràpida o nou hores en un de convencional. El prototip elèctric de SEAT pot accelerar de 0 a 100 en 11 segons i té una velocitat màxima de 129 km/h. El que encara no ha transcendit és si SEAT portarà aquest model a producció de forma definitiva, tot i que el president de la companyia, l’italià Luca de Meo, ha afirmat que “SEAT disposarà d’un model elèctric abans de 2019”.

Hi haurà 10 e-Mii de proves circulant per Barcelona els propers mesos dotats de clau digital, és a dir, accés remot mitjançant smartphones

L’altre cavall de batalla dels del Baix Llobregat de cara als propers anys és la connectivitat dels seus vehicles. En aquest sentit SEAT ha anunciat que els seus models disposaran d’un sistema d’informació de l’estat del trànsit en temps real per poder predir embossaments i retencions i buscar rutes alternatives.