Dièsel
Ara Motor

El 70% dels directius de l’automòbil recomanen no comprar un dièsel

Una enquesta realitzada per la consultora KPMG revela l’opinió dels directius del sector sobre el futur del dièsel i les noves tecnologies

El dièsel segueix retrocedint a Europa / FERRAN VITAL Zoom

7 de cada 10 directius del sector de l’automoció a Europa consideren que comprar un cotxe dièsel no és una bona decisió, segons apunta l’enquesta de l’Informe Global d’Automoció del 2018 de la consultora KPMG. En el cas de l’estat espanyol, el percentatge de directius que no recomanen la compra d’un cotxe dièsel augmenta fins al 79%.

Curiosament el dièsel encara té un 50% de les vendes del mercat europeu, tot i que l’informe apunta a una progressiva davallada de les vendes d’aquests vehicles durant els propers anys a causa de la pressió social i la pèrdua de prestigi d’aquestes mecàniques entre els compradors.

L’informe de KPMG preveu que els motors dièsel reduiran la presència de forma radical entre els cotxes mitjans i petits (compactes, utilitaris i urbans), mentre que veu més difícil la seva substitució entre els cotxes més grans (totterrenys, camionetes i cotxes grans). A més, els costos d’eliminació del NOx i altres partícules farà que no sigui rendible vendre aquestes mecàniques sobretot entre els fabricants generalistes, i tan sols les marques de luxe o ‘premium’ podrien seguir obtenint beneficis dels cotxes amb mecàniques dièsel, cada cop més cares i complexes.

Híbrids i tecnològics, la millor opció

Els cotxes híbrids gaudeixen de les recomanacions dels executius del sector, ja que el 55% dels directius creu que els cotxes totalment elèctrics encara no disposen de la xarxa de punts de recàrrega adequada ni d’un preu prou atractiu per convertir-se en una alternativa al dièsel.

Per contra, l’estudi de KPMG afirma que el 85% dels directius creu que la seguretat en la gestió de les dades personals i la seguretat cibernètica dels cotxes serà més que rellevant durant els propers anys, ja que l’evolució dels cotxes intel·ligents portarà a una interacció cada cop més gran entre la xarxa i els cotxes.