Tendències
Ara Motor

Els 10 cotxes que triomfen a Instagram

La popular xarxa social es converteix en un nou camp de batalla entre les principals marques de cotxes

Els cotxes que triomfen a Instagram / FERRAN VITAL Zoom

Instagram s’ha convertit en la xarxa social més popular de l’any, i els principals fabricants de cotxes veuen en aquesta plataforma una via senzilla, ràpida, directa i econòmica per arribar a als seus clients i fer publicitat dels seus productes.

De fet alguns 'hashtags' com #instacar, #car, #carsofinstagram o #caroftheday acumulen més de 100 milions de publicacions i centenars de milions de 'likes' a la xarxa social, una gran finestra al món que el cercador d’ofertes de vacances per internet Holidu ha volgut classificar en les 10 marques i els 10 cotxes més populars a Instagram.

La marca més seguida i amb més mencions a Instagram és BMW. De fet, els bavaresos disposen d’una comunitat de seguidors molt organitzada i fidel. A certa distància la segueixen Honda (que tot i tenir moltes mencions té molts menys seguidors al seu perfil oficial) i Mercedes, encara lluny de la seva gran rival alemanya.

BMW és la marca més popular a Instagram Zoom

BMW és la marca més popular a Instagram / Ferran Vital

Probablement la gran sorpresa d’aquest estudi és que Ferrari, possiblement la marca més popular del món, ocupi la cinquena posici, darrere de Ford i Honda, amb menys seguidors però amb més mencions a la xarxa social. Potser la dificultat de veure un cotxe del ‘cavallino rampante’ en viu fa que aquests cotxes siguin menys etiquetats i tinguin menor presència la xarxa social.

MINI Cooper, el rei d’Instagram

Pel que fa a les mencions de models concrets hi ha un líder que domina amb mà de ferro la xarxa social: el MINI Cooper és el cotxe de moda, també a Instagram. Supera cotxes amb molta història i prestigi com el Ford Mustang i el Porsche 911, i esportius com l’Audi R8 i el BMW M3.

El fet que dos models considerats ‘chic’ i retro o ‘vintage’ com el Fiat 500 o el Volkswagen Beetle apareguin entre els primers 10 classificats explica també quin és el perfil dels usuaris d’Instagram, que no necessàriamet valoren els models pel seu preu o prestacions sinó que valoren la bellesa estètica i l’estil dels cotxes.