Vendes cotxes
Ferran Vital

Els 10 cotxes més venuts al món durant l'any 2016

Compactes i híbrids són els grans triomfadors al planeta en un 2016 de rècord

Els 10 cotxes més venuts al món durant 2016 / TOYOTA Zoom

El Toyota Corolla (un model molt popular als Estats Units però residual a Europa) segueix sent el model més venut del món a molta distància del seu principal rival, el Volkswagen Golf, que cau fins a la tercera posició –a gairebé 400.000 unitats venudes– l'any en què el grup Volkswagen s'ha consolidat com el primer venedor d'automòbils del món, precisament avançant el grup Toyota.

Entre els compactes nipó i alemany s'hi situa el Ford F-150, una camioneta descoberta (anomenada 'pick-up' als Estats Units) que ha acaronat el milió d'unitats venudes al llarg del 2016, gairebé totes al continent americà.

El Ford F150 es col·Loca en segona posició global Zoom

El Ford F150 es col·Loca en segona posició global / Ford

El quart lloc de la classificació l'ocupa un vehicle sedan gairebé desconegut a Europa, on les berlines estan en perill d'extinció. En aquest cas ens referim a l'Elantra, un Hyundai atractiu, pràctic i econòmic que ha conquerit pràcticament tots els mercats menys el del Vell Continent. Per la seva banda, la japonesa Honda col·loca el seu SUV CR-V a la cinquena posició global, gràcies –aquest cop sí– a la seva acceptació en tots els mercats, fins i tot l'europeu.

Els triomf dels compactes i dels híbrids

El domini dels compactes, però, no es limita a la lluita entre el Toyota Corolla i el Volkswagen Golf, ja que el Ford Focus i l'Honda Civic ocupen la sisena i novena plaça, respectivament. El Polo, per la seva banda, es col·loca vuitè amb més de 700.000 unitats venudes, sobretot en el mercat europeu.

Logo Hybrid Zoom

Logo Hybrid / Toyota

Per acabar val a dir que es consolida la tendència dels vehicles híbrids a obrir-se pas i consolidar-se en el mercat, amb els Toyota Rav4 i el Camry en setena i desena posició finals.