Zona baixes emissions
Ara Motor

A on pots comprar l’etiqueta mediambiental del teu vehicle?

T’expliquem la manera d’aconseguir l’etiqueta de la DGT per poder circular dins l’àrea metropolitana de Barcelona durant els episodis d’alta contaminació

Detall zero emissions / FERRAN VITAL Zoom

Tot i que la DGT va fer una tramesa massiva d’etiquetes mediambientals durant tot l’any passat, molts propietaris de vehicles que haurien de poder lluir una de les etiquetes mediambientals (Zero, Eco, A i B) que el permeten circular per les zones de baixes emissions no han rebut el seu distintiu, bé per canvi d’adreça o pel fet d’haver extraviat l’enganxina.

A partir del pròxim 15 de desembre aquests propietaris podran demanar una etiqueta distintiva a qualsevol oficina de correus, que li tramitarà l’adhesiu corresponent a l’acte previ pagament de 5 euros. Això sí, caldrà presentar el DNI del titular i e permís de circulació del vehicle, que els operaris de correus introduiran al seu sistema i podran emetre l'adhesiu corresponent.

Tot i que encara no és obligatori col·locar l’adhesiu, tant el Servei Català de Trànsit com la resta d’autoritats estatals i municipals aconsellen enganxar-lo a la part inferior del parabrises per identificar ràpidament el vehicle i el seu índex de contaminació.