Cotxe elèctric
Motor Novetats 23/05/2021

Aquest és el nou SUV elèctric urbà de Smart

La filial de Daimler i Geely mostra les primeres imatges del seu totcamí elèctric, que presentarà a finals d’estiu i arribarà als carrers el 2022

2 min
SUV elèctric d'Smart

Ja fa un temps que sabem que Smart està treballant en un nou model elèctric i urbà que farà servir una carrosseria totcamí, SUV o crossover, aprofitant l’enorme popularitat d’aquest tipus de vehicles a tot el Vell Continent, però la marca encara no n'havia fet esment de manera oficial ni mostrat cap imatge fins ara.

La filial del grup Daimler ha anunciat que presentarà el model definitiu del seu SUV elèctric durant el mes de setembre, aprofitant el Saló de Munic que acollirà la capital bavaresa entre el 7 i el 12 de setembre del 2021. Possiblement en aquella ocasió Smart també desveli el nom d’aquest totcamí de zero emissions, que apunta a convertir-se en un dels referents de la mobilitat urbana i elèctrica del mercat.

Detall sostre

Aquest SUV elèctric és resultat d’un acord d’aliança o joint venture entre el grup Daimler i la xinesa Geely, que fa uns quants mesos va comprar el 50% del paquet accionarial de Smart a canvi de 700 milions d’euros. Fruit d’aquest acord empresarial Smart rebrà un impuls comercial important, ja que podrà accedir a la nova plataforma de cotxes elèctrics urbans de Geely i al know-how i experiències de Volvo, una altra de les marques de luxe europees que es troben sota el paraigües del grup industrial xinès.

I és que el futur SUV elèctric que presentarà Smart després de l’estiu serà, en realitat, un vehicle exactament igual que el futur Volvo XC20, el petit totcamí urbà de la marca sueca que farà servir la mateixa plataforma i motors que aquest Smart. De fet tots dos models –Smart SUV elèctric i Volvo XC20– es fabricaran de manera conjunta a la Xina, i des d’allà se subministrà al Vell Continent.

La nova plataforma elèctrica de Geely, anomenada SEA (Sustainable Experience Architecture) permet diverses configuracions mecàniques amb un, dos o fins i tot tres motors elèctrics, i bateries de mides diferents capaces d’acollir sistemes de 800 V, cosa que en milloraria la velocitat de recàrrega. Pel que fa a les autonomies reals d’ús, les primeres informacions al voltant d’aquesta plataforma SUV-B elèctrica apunten a homologacions d’entre 200 i 300 quilòmetres d’autonomia.

Esborrany del nou SUV elèctric

Les primeres imatges i esborranys publicats per Smart semblen demostrar que el primer totcamí elèctric de Smart mantindrà un disseny similar i evolucionat dels últims models Fortwo i Forfour de la marca suïssa, però amb una presència més elevada i musculada que li fan agafar potència visual i un punt d’agressivitat.

Encara caldrà esperar fins al mes de setembre per acabar de conèixer el model definitiu del SUV elèctric de Smart, per bé que apunta a convertir-se en una de les grans novetats del 2022 i qui sap si en l'última gran oportunitat de la marca per consolidar-se com un referent de la mobilitat urbana i sostenible a escala europea i mundial.

stats