Ferran Vital

Volvo fabrica el camió més ràpid del món (276 km/h)

La marca sueca ha batut tots els rècords amb un monstre de 4 tones i més de 2.000 cavalls

Volvo fabrica el camió més ràpid del món (276 km/h) / VOLVO TRUCKS Zoom

Volvo s'ha reivindicat com a fabricant de camions produint el camió més ràpid del món. Batejat com a Iron Knight [Cavaller de Ferro], aquest monstre de quatre tones i mitja ha sorprès tothom batent tots els rècords de velocitat després de signar un registre de 276 quilòmetres per hora.

Aquest gegant suec munta un colossal motor D13 situat en posició central (darrere de la cabina dels conductors) que distribueix l'escandalosa xifra de 2.400 cavalls de potència i ofereix un parell màxim de 6.000 newtons per metre. Per tal de transmetre tota aquesta potència a les quatre rodes motrius del camió, Volvo ha desenvolupat i millorat la transmissió I-Shift Dual Clutch de doble embragatge i ha revestit l'Iron Knight amb una carrosseria de fibra de vidre, molt més lleugera que la tradicional.

Un monstre de 2.400 cavalls Zoom

Un monstre de 2.400 cavalls / Volvo Trucks

Al volant de l'Iron Knight hi havia Boije Ovebrink, un veterà pilot amb tres dècades d'experiència en les curses de camions. Ovebrink va batre el rècord de velocitat al volant de l'Iron Knight dins d'un traçat de proves situat a Fallfors, al nord de Suècia.

L'Iron Knight va batre també dos rècords del món de la FIA més recorrent 1.000 metres en línia recta en només 21,29 segons partint de zero i recorrent 500 metres en només 13,7 segons. Us deixem amb un vídeo de la gesta.