Cotxe de l'any
Ara Motor

El Volvo XC40, escollit Cotxe de l’Any a Europa 2018

El petit totcamí suec es proclama millor cotxe d’Europa gràcies a la seva aposta tecnològica i mediambiental

XC40 / VOLVO Zoom

El premi al Cotxe de l’Any a Europa (European Car of the Year, en anglès) és un guardó anual que s’entrega al millor automòbil presentat durant els últims 12 mesos. El sistema d’elecció es basa en una classificació per punts atorgats per un jurat format per més de 50 periodistes de vint-i-dos països europeus.

Aquesta és la 54a edició d’aquest guardó, en vigor des de l’any 1964. Val a dir que aquesta era una edició amb un significat especial per a la indústria catalana, ja que per primer cop en més de mig segle d’història un cotxe fabricat a Catalunya, el Seat Ibiza, havia arribat a la fase final, on havia de veure's les cares amb sis rivals molt més cars i potents com són els Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW Sèrie 5, Citroën C3 Aircross, Kia Stinger i Volvo XC40.

Finalment el guanyador del guardó ha sigut el Volvo XC40, gràcies als 325 punts obtinguts pels vots del jurat. En segona posició ha quedat el Seat Ibiza, que ha sorprès tothom amb una puntuació de 242 punts, i el BMW Sèrie 5 tanca el podi amb 226 punts.

El jurat ha premiat l’aposta tecnològica i ecològica del nou XC40, que aviat rebrà una plataforma totalment elèctrica i que esdevé el totcamí més segur del seu segment gràcies a la càrrega tecnològica i l’estructura reforçada que utilitza.

A més, aquest és el primer cop que un cotxe de la marca sueca guanya aquest premi, després que el seu germà gran, l’XC90, acabes en segona posició a les votacions del 2016 i que el V40 i el 760 ho fessin en tercera posició els anys 2013 i 1983, respectivament.