Ara Motor

Volkswagen pagarà la indemnització més cara de la història dels Estats Units

Un jutge californià ratifica l'acord entre propietaris, empresa i autoritats nord-americanes

Volkswagen admet que encara no té la solució per a tots els casos. Zoom

Volkswagen pagarà la indemnització més gran de la història dels Estats Units. L’acord al que ha arribat l’empresa de Wolfsburg, els clients afectats pel “Dieselgate” i les autoritats judicials nord-americanes suposa la recompra de més de 475.000 cotxes afectats als Estats Units i una sèrie d’indemnitzacions que sumes més de 15.000 milions de dòlars.

L’acord, ratificat pel jutge californià Charles Beyer, inclou que els propietaris que desitgin conservar el seu vehicle puguin reparar-lo de forma gratuïta als concessionaris de la marca al continent nord-americà. Segons apunten les primeres informacions, més de 300.000 dels usuaris afectats apostarien per aquesta solució. Per contra, els que decideixin retornar el seu cotxe rebran una indemnització proporcional a l’antiguitat del seu vehicle.

I Europa què?

L’acord només afecta als propietaris i clients afectats als Estats Units, i no és vinculant a l’altre banda de l’Atlàntic. La solució que la Baixa Saxònia oferirà als seus clients europeus serà la reparació mecànica (o anul·lació) del software manipulat.