Indústria
Ferran Vital

Volkswagen vol comprar Jaguar-Land Rover

Els de la Baixa Saxònia han presentat una oferta de 41.000 milions d’euros al fabricant indi Tata Motors, matriu de Jaguar-Land Rover

Volkswagen vol comprar Jaguar-Land Rover / LAND ROVER Zoom

La marca de Wolfsburg vol seguir creixent i seguir sent líder del mercat global amb la compra de dues marques britàniques mítiques com Jaguar i Land Rover, fins ara integrades al grup d’origen indi Tata Motors.

Els alemanys saben que Jaguar-Land Rover és un conglomerat automobilístic amb molta història i molta projecció comercial, per bé que les incerteses derivades del Brexit n’han llastrat el creixement. De fet, les marques angleses van tancar l'últim trimestre amb unes pèrdues de 3,9 milions d’euros.

L’oferta de Volkswagen, que inclou també a la marca Chery -que només opera a la Xina- té el vistiplau de Tata Motors, que va comprar les dues marques ara fa 11 anys a Ford per 1.500 milions d’euros i que podria fer un negoci rodó amb la venda d’aquestes marques deficitàries i amb un futur no gaire optimista al mercat europeu.

Tata Motors va comprar Jaguar-Land Rover per 1.500 milions d'eruos ara fa 11 anys i ara pot obtenir-ne un gran benefici amb la seva venda

Els de la Baixa Saxònia, per la seva banda, veuen en aquesta compra la possibilitat d’ampliar la seva presència al mercat asiàtic (Chery) i de retruc poder reforçar la seva oferta de cotxes elèctrics, esportius (Jaguar) i de totcamins i totterrenys (Land Rover).