Nou SUV
Ara Motor

Volkswagen Touareg, de la Costa Brava a la conquesta del món

Els de Wolfsburg presenten internacionalment el seu totcamí gros a la Costa Brava

Volkswagen Touareg, de la Costa Brava a la conquesta del món / VOLKSWAGEN Zoom

La tercera generació del Touareg ja és una realitat. Els de la Baixa Saxònia, que han presentat el nou totcamí a la Costa Brava, aposten per la potència i la tecnologia per intentar l’assalt dels SUV grans i de luxe, un segment que no para de créixer i en el qual les marques obtenen marges generosos.

Volkswagen Touareg frontal Zoom

Volkswagen Touareg frontal / Volkswagen

El nou Touareg és més car –tindrà un preu base de 64.725 euros però les versions més equipades oscil·laran els 90.000 o 100.000 euros–, més gros (4,8 metres de llarg, gairebé 2 d’ample i 1,7 d’alt) i més lleuger (uns 100 quilos menys) que la generació anterior.

Volkswagen Touareg posterior Zoom

Volkswagen Touareg posterior / Volkswagen

Aquest nou SUV ofereix d’entrada quatre motors dièsel i gasolina de sis o vuit cilindres en V amb potències compreses entre els 231 i els 421 cavalls, associats a un esquema de tracció integral 4Motion i canvi automàtic TipTronic de 8 relacions, amb un enfocament poc encaminat a viure grans aventures fora de l’asfalt: els dirigents de Volkswagen asseguren que menys del 10% dels clients del Touareg volen utilitzar-lo amb intensitat fora de l’asfalt, i per això aquest totcamí no disposa de reductora ni bloqueig de diferencial.

Volkswagen Touareg interiors Zoom

Volkswagen Touareg interiors / Volkswagen

De fet, Volkswagen aposta per un totcamí amb la comoditat i prestacions d’una gran berlina, i una aposta tecnològica que inclou un ‘Digital Cockpit’ amb pantalla de 12 polzades i una pantalla tàctil central TCT de 15 polzades amb un navegador d’alta qualitat, que, a més, pot ser accionat remotament mitjançant els gestos de les mans.

Volkswagen Touareg Zoom

Volkswagen Touareg / Volkswagen

El nou Touareg disposa de tres nivells d’acabats anomenats Pure, Premium i R-Line, que inclouen detalls en funció de l’acabat, com ara les llandes de 20 polzades, sostre panoràmic o un nou sistema Head-up Display.

Volkswagen Touareg Zoom

Volkswagen Touareg / Volkswagen

Volkswagen encara no ha confirmat cap versió híbrida o elèctrica del Touareg, ni cap possible variant prestacional R de cara a un futur no gaire llunyà.