Scooter
Ara Motor

Vespa Sei Giorni, la Vespa més potent de la història

La nova creació de Piaggio vol homenatjar la mítica Vespa que va guanyar la "Sei Giorni" del 1951

Vespa Sei Giorni, la Vespa més potent de la història / VESPA Zoom

La “Sei Giorni Internazionale” o “International Six Days Enduro” és una competició de caràcter anual celebrada des de l’any 1913 de forma itinerant per diversos països europeus, que al 1951 es va celebrar a la localitat de Varese, al nord d’Itàlia.

En aquella ocasió una Vespa preparada per aquella ocasió va deixar tothom bocabadat amb la seva inesperada actuació i coronant una històrica victòria sumant fins a nou medalles d’or que va marcar un abans i un després en la història de la marca.

Vespa Sei Giorni Zoom

Vespa Sei Giorni / Vespa

El grup Piaggio vol commemorar la gesta del 1951 amb una edició especial anomenada Sei Giorni i que ja és la Vespa més potent de la història gràcies als 21’2 CV de potència que entrega el seu motor monocilíndric de 300 cc i quatre temps, quatre vàlvules, injecció electrònica i refrigeració líquida.

La Vespa Sei Giorni és una evolució de la ja existent GTS300, i el seu lleuger xassís d’alumini permet un rendiment dinàmic superior als models estàndard de la marca italiana. Estèticament aquesta edició limitada té diversos elements que evoquen la moto original i l’estil dels anys cinquanta, com ara el seient de tall “biposto” o biplaça, ja que està aquesta Vespa homologada per poder viatjar dos ocupants, el manillar i el taquímetre en homenatge a l’original, diversos accessoris cromats o el número 6 a la moto en color negre.

Detall quadre comandaments Zoom

Detall quadre comandaments / Vespa

Però tot i la seva estètica “vintage” aquesta Vespa Sei Giorni no renuncia a cap de les comoditats tecnològiques del segle XXI, i incorpora un sofisticat ordinador de bord, entrada USB i connectivitat amb el nostre smartphone.

La Vespa Sei Giorni –és una edició numerada i cada moto porta el seu número identificatiu- ja està a la venda al nostre mercat a un preu de 5.890 euros.