Saló de Tòquio
Ara Motor

Toyota i-Ride, un cotxe pensat per a persones amb mobilitat reduïda

Els japonesos presenten un cotxe al Saló de Tòquio pensat per fer més fàcil la vida a les persones amb mobilitat reduïda

Toyota i-Ride, un cotxe pensat per persones amb mobilitat reduïda / TOYOTA Zoom

Un cotxe elèctric amb un seient desplaçable, de fàcil accés, portes en forma d’ales de gavina i un joystick per fer-lo funcionar: alguns dels elements que farien molt més senzilla la mobilitat de les persones que han d’utilitzar cadira de rodes per diferents motius i circumstàncies.

Interior de l'i-Ride Zoom

Interior de l'i-Ride / Toyota

La resposta a aquesta necessitat real de milers de persones arreu del plaenta és el Toyota i-Ride, un prototip que la marca nipona podria fabricar en sèrie en un futur no massa llunyà. Amb tan sols 2’5 metres de llarg, 1’3 d’ample i 1’5 d’alçada i una autonomia de 150 quilòmetres, el prototip japonès és alhora resposta a una part important de les necessitats mediambientals i socials de les grans ciutats.

i-Walk, un patinet urbà

En la seva aposta per la mobilitat urbana sostenible Toyota també presentarà una mena de patinet urbà a Tòquio de tan sols mig metre de llarg i un metre d’alçada per facilitar la mobilitat urbana.

i-Walk Zoom

i-Walk / Toyota

La particularitat d’aquest model, anomenat i-Walk, és que té una sèrie de sensors que avisen al conductor en cas de perill i fins i tot poden arribar a aturar el vehicle de forma segura. A més, aquest patinet (que Toyota adreça a tot el públic) té una autonomia d’ús d’uns 15 quilòmetres, suficients per un ús urbà diari.