Novetats
Ara Motor

El nou Toyota Corolla, també en format berlina

Toyota prepara una variant sedan híbrida del seu nou compacte

El nou Toyota Corolla, també en format berlina / TOYOTA Zoom

L’antic Auris mai va tenir una versió sedan o de tres volums, durant els anys en què es va comercialitzar al Vell Continent. Per això ens ha sorprès molt que el nou Corolla, successor de l’Auris, sí que disposi d’una variant amb carrosseria berlina de quatre portes i amb un maleter independent.

Nou Toyota Corolla sedan Zoom

Nou Toyota Corolla sedan / Toyota

El Corolla de quatre portes o sedan només es comercialitzarà amb una mecànica híbrida, i utilitzarà la mateixa plataforma global Toyota New Global Architecture (TNGA), que disposa d’un centre de gravetat molt rebaixat respecte a l’actual Auris. També estrena un nou sistema de suspensions (MacPherson a l’eix davanter i multibraç al posterior) que millora el tacte de conducció i l’agilitat del vehicle en tots els entorns. Així doncs, el Corolla sedan seguirà utilitzant el motor 1.8 gasolina de 122 CV de potència maridat amb un motor elèctric. A més, promet un consum de carburant de poc més de 4 litres.

Les tres variants del Corolla Zoom

Les tres variants del Corolla / Toyota

I és que, de fet, aquesta berlina ecològica no deixarà de ser un Corolla allargat amb maleter i alguns detalls estètics, com ara un nou disseny més estilitzat del frontal, els grups òptics i una nova línia de cintura ascendent, més alta que en model familiar o compacte. Tot plegat aporta més força i potència visual al conjunt. A més, també incorpora tot l'arsenal de seguretat del sistema Toyota Safety Sense, que inclou, entre altres coses, detector de vianants, avisador de precol·lisió, reconeixement de senyals de trànsit o avisador de canvi de carril.

Interiors nou Corolla Zoom

Interiors nou Corolla / Toyota

Encara no sabem quin serà el preu definitiu ni quan arribaran les primeres unitats del Corolla de quatre portes (ni de les variants compacte i familiar), però podem suposar que el preu serà sensiblement superior al de l’actual Auris, que és d’uns 21.000 euros en les variants més equipades.