Bateries
Ara Motor

Tesla vol abaratir les bateries de liti

Elon Musk anuncia un pla per reduir el cost de fabricació de les bateries de liti i abaratir el preu final dels seus cotxes elèctrics

Tesla a Barcelona / FERRAN VITAL Zoom

Ja ningú dubta que el cotxe elèctric és el futur de l’automoció, però l’alt preu de les bateries de liti provoca que els preus dels cotxes totalment elèctrics o híbrids siguin sensiblement més cars que els dels cotxes amb motor de combustió equivalents.

Elon Musk és conscient d’aquesta realitat, i ja ha anunciat que vol fabricar bateries de liti a un cost inferior als 100 dòlars per cada kWh de capacitat (uns 85 euros al canvi), la meitat del que costa fabricar-les actualment.

Si aquesta projecció fos certa i correcta, Tesla –o qualsevol fabricant de cotxes elèctrics– podria disposar d’una bateria de 100 kWh (les més grans i potents) per uns 8.500 euros, cosa que podria reduir significativament el preu final del vehicle.

Elon Musk va concretar el seu pla per arribar a aquest objectiu en l'últim congrés anual d’inversors de la marca californiana. El pla del sud-africà és que Tesla optimitzi la gestió dels components de la bateria (menys primera matèria i més ben aprofitada), reduir el cost del procés de fabricació i dels materials utilitzats i racionalitzar tota la producció amb nous procediments que abarateixin el cost final de fabricació de les bateries de liti.