Viatge a Mart
Motor Novetats 07/02/2018

El Tesla Roadster d’Elon Musk ja va camí de Mart

L'experiment del coet Falcon Heavy de SpaceX i el Tesla Roaster esdevé tot un èxit i el descapotable ja va camí de Mart

Ara Motor
2 min
El Tesla Roadster d’Elon Musk ja va camí de Mart

Tot i els dubtes que havia generat, el llançament del Falcon Heavy –el coet fabricat per SpaceX, una de les empreses de l’emprenedor Elon Musk– ha estat un èxit. El Falcon Heavy està compost per tres coets Falcon 9, dels quals dos ja havien estat utilitzats almenys en un experiment.

Enlairament del Heavy Falcon 9

El llançament del Falcon Heavy ha tingut lloc a la mateixa plataforma del Centre Espacial Kennedy on ara fa mig segle l’Apollo XI es va elevar per portar els primers humans fins a la Lluna. Però a diferència dels coets utilitzats per la NASA, Musk i la seva empresa SpaceX proposen un sistema de reutilització dels coets: un cop han complert la seva missió es desacoblen del conjunt espacial i tornen a una plataforma oceànica per ser reutilitzats en futures missions.

Aquesta aposta per la reutilització del material utilitzat fa que el cost de les expedicions espacials de Musk sigui molt inferior a les de la NASA. De fet, es calcula que el cost d’aquest experiment hauria suposat uns 1.000 milions de dòlars a la NASA mentre que SpaceX tan sols s’ha gastat uns 90 milions de dòlars (menys d’una desena part) gràcies a la seva política de reutilització i optimització dels recursos.

Gràcies a l’èxit de la missió el Tesla Roadster d’Elon Musk –pilotat per un ninot disfressat d’astronauta– ja s’ha convertit en el primer cotxe espacial de la història i ha iniciat el seu llarg camí, que finalment no arribarà a Mart. El viatge del descapotable de Tesla hauria de durar uns 6 mesos, però segons ha anunciat Musk al seu Twitter, és possible que acabi passant de llarg.

Òrbita prevista del Roadster de Musk

Amb tot, no tot l’experiment ha estat un èxit absolut: l’accelerador central del Falcon Heavy ha quedat molt malmès ja que només un dels tres motors s’ha encès durant l’aterratge i s’ha acabat estavellant al mig de l’oceà Atlàntic a una velocitat d’uns 483 km/h, a uns 100 metres de la plataforma on tenia previst aterrar.

stats