Ara Motor

Tesla s'instal·larà a Barcelona

La companyia californiana s'instal·larà a Barcelona per encabir-hi la seu del mercat peninsular

Tesla escull Barcelona / TESLA Zoom

Tesla, l’empresa fabricant de vehicles elèctrics (i autònoms) més rellevant del moment, està iniciant els tràmits per instal·lar oficines i centres de venda -no són concessionaris habituals- a la capital catalana.

La companyia californiana busca perfils tècnics per instal·lar i mantenir en condicions els supercarregadors ('supercharger') de la marca, però també es sol·liciten perfils comercials com ara assessors de venda o màrqueting, cosa que indicaria la seva voluntat de penetrar a la península. A més de Barcelona, els d’Elon Musk han publicat ofertes de feina similars a Madrid i Lisboa.

Tot i que Tesla planeja obrir centres a les capitals espanyola i portuguesa, Barcelona és l’escollida per albergar la seu de negoci de tota la península, d’acord amb els perfils sol·licitats a la capital catalana.

Barcelona és una seu més atractiva que Madrid, i un mercat més obert als vehicles elèctrics i autònoms

No deixa de ser un moviment sorprenent, ja que fins ara els responsables de Tesla Europa mai havien considerat atractiu el mercat peninsular a causa de la seva normativa poc adequada a la seva política de carregadors ràpids i vehicles autònoms.

A ningú se li escapa, però, que Tesla iniciarà la producció del Model 3 en els pròxims mesos, i que aquest compacte elèctric dels californians pot estimular la demanda de vehicles de la marca en el mercat peninsular. I és que el preu del Model 3 (al voltant dels 35.000 euros) és molt més racional i assequible (que no barat) que els més de 78.000 euros que costa la versió més bàsica del Model S –que arriba als 120.000 euros en les versions prestacionals- o els 75.000 que costa la versió bàsica del Model X, el flamant SUV de la marca californiana.