SUV ELÈCTRIC
ARA MOTOR

Smart prepara un SUV elèctric de butxaca

El vehicle es fabricarà a la Xina i hauria d'arribar al mercat d'aquí un parell d'anys

Smart prepara un SUV elèctric de butxaca / SMART Zoom

Ja fa un any que Daimler (matriu de Mercedes-Benz) va vendre el 50% de les accions de Smart al fabricant automobilístic xinès Geely, que ja controla Volvo i Lotus, entre altres. Amb l’entrada dels accionistes xinesos, Smart està intentant obrir nous mercats i segments on expandir el seu pla de negoci, i el segment dels totcamins urbans és un dels més atractius del mercat, ja que la seva demanda i marge comercial el converteix en un objecte de desig dels grans fabricants.

Smart té pensat fabricar un SUV urbà i elèctric aprofitant la base i la mecànica del futur Volvo XC20 Recharge, que esdevindrà germà bessó del SUV de Smart. El petit totcamí elèctric de Smart es fabricarà als centres de producció de Geely a la Xina per a tot el món, i Daimler s’encarregarà del disseny de la carrosseria i dels interiors del vehicle.

A banda del futur SUV elèctric, Smart continuarà fabricant els actuals EQ fortwo i EQ forfour (que ja vam poder provar fa alguns mesos) i manté en ferm el pla de posar en producció un vehicle una mica més gros –també elèctric– que s’anomenaria EQ forfive, i que podria aprofitar la mateixa mecànica del totcamí urbà.

La idea de Geely i Daimler és ampliar la gamma de vehicles de Smart amb l’objectiu de convertir la marca en un rival seriós de Mini, la filial esportiva i chic de BMW, i també intentar imitar l’èxit de Fiat amb el 500, un model que ha estat capaç de fer modificar la línia estètica de la marca italiana.