Ferran Vital

Skoda Kodiaq, el nou SUV bohemi

La marca txeca estrena el primer SUV gran de la seva història

Skoda Kodiaq, el nou SUV bohemi / SKODA Zoom

Skoda ha presentat avui a Berlín el seu nou SUV, que anomenarà Kodiaq. Si bé és cert que la marca txeca ja comercialitzava el Yeti, podem considerar el nou Kodiaq el primer SUV de la marca. I val a dir que Skoda ha volgut debutar entrant per la porta gran, amb un SUV realment complet i atractiu.

Vista posterior Kodiaq Zoom

Vista posterior Kodiaq / Skoda

El Kodiaq –que agafa el nom de les illes Kodiaq, un petit arxipèlag al sud d'Alaska poblat per óssos– vol ser el referent dels SUV mitjans europeus. Situat immediatament per sobre del Seat Ateca –amb el qual comparteix la plataforma MQB–, el nou Kodiaq oferirà set places en els seus 4,7 metres de llarg, 1,8 d'ample i gairebé 1,7 d'alt, i es convertirà així en el SUV amb més habitabilitat i espai del mercat en el seu segment.

El Kodiaq es posicionarà just per sobre del Seat Ateca

Els compradors podran escollir tres nivells d'acabats, anomenats Active, Ambition i Style. L'acabat superior inclourà equipament com ara un climatitzador trizona o seients elèctrics amb calefacció i ventilació.

Estèticament, el nou Skoda es mostra poderós gràcies a les línies rectes i figures geomètriques de la carrosseria, i un frontal que recorda l'estil dels Range Rover i una silueta molt similar a les del Tiguan o Touareg. Pel que fa a la vista posterior i als interiors, el Kodiaq no s'allunya gens del llenguatge estètic del Seat Ateca o del Tiguan, els altres puntals del grup VAG per a aquest segment.

Interiors Skoda Kodiaq Zoom

Interiors Skoda Kodiaq / Skoda

Pel que fa a l'oferta de motoritzacions, el nou Kodiaq disposarà d'un motor 2.0 TDI que distribuirà 150 o 190 cavalls i dos motors de benzina, un 1.4 TSI de 125 o 150 cavalls, i un 2.0 TSI de 180 cavalls –precisament aquesta és la motorització que li falta a l'Ateca i que podria fer servir el futur Ateca FR.

D'acord amb els acabats i les motoritzacions que es configuren, els compradors poden escollir entre un sistema de tracció davantera o total, i entre una transmissió manual de sis velocitats o el nou canvi automatitzat DSG de doble embragatge banyat en oli que també disposa de sis velocitats. Les motoritzacions menys potents només es podran maridar amb el ja més veterà canvi automatitzat DSG de set velocitats.

El Kodiaq té una planta poderosa Zoom

El Kodiaq té una planta poderosa

El nou Kodiaq arribarà al nostre mercat durant el segon trimestre del 2017, i tindrà un preu de sortida al voltant dels 26.000 euros.