Saló de Ginebra
Ara Motor

Skoda anuncia un nou totcamí urbà que es dirà Kamiq

El petit ‘crossover’ txec compartirà plataforma i elements estructurals amb els Seat Arona i Volkswagen T-Cross

Skoda anuncia un nou totcamí urbà que es dirà Kamiq / SKODA Zoom

Skoda completarà la seva oferta SUV amb el Kamiq, el petit totcamí de la marca que serà presentat al Saló de Ginebra. Aquest petit SUV urbà arribarà al mercat a finals del 2019, i compartirà la plataforma MQB A0 que ja utilitzen el Seat Arona i el Volkswagen T-Cross, entre altres.

El fet d’utilitzar la plataforma MQB A0 ja ens permet preveure que a diferència dels seus germans grans Kodiaq i Karoq, el flamant Kamiq no tindrà versions de tracció integral o 4x4, i que apostarà per motors dièsel i gasolina de poca cilindrada en posició transversal associats a un esquema de tracció davantera.

Els txecs tornen a apostar per una paraula provinent de les llengües inuit de Groenlàndia i el Canadà per batejar un dels seus SUV. A més a més, Kamiq segueix la tradició dels Kodiaq i Karoq i comença i acaba el nom amb les mateixes lletres que els seus germans de gamma.

Tot i que encara no sabem com serà el nou Kamiq, els experts coincideixen en apuntar que el disseny d’aquest SUV petit beurà molt del prototip Vision X que la marca va presentar ara fa uns mesos.

Skoda Vision X, el futur SUV compacte txec Zoom

Skoda Vision X, el futur SUV compacte txec / Skoda

D’acord amb el que apuntava aquell prototip, el Kamiq utilitzarà una carrosseria amb sostre bicolor i tindrà unes línies molt marcades caracteritzades pel predomini de les formes geomètriques i senzilles, que aporten força visual al vehicle.

Encara caldrà esperar fins al 7 de març, el dia que comença el Saló de Ginebra, per conèixer totes les dades del petit SUV txec.