Indústria
Ferran Vital

Seat ajorna el bateig del seu nou SUV pel procés català

Entre els finalistes hi figura un topònim català, Tarraco, amb moltes opcions de ser el nom finalment escollit

Seat ajorna el bateig del seu nou SUV pel procés català / SEAT Zoom

El terratrèmol polític, social i judicial de les darreres setmanes a Catalunya ha arribat a Seat. Aquesta setmana els de Martorell havien de confirmar quin dels quatre noms finalistes donaria nom al seu nou SUV de 7 places (que no es fabricarà al Baix Llobregat, sinó a Wolfsburg).

Entre els quatre finalistes hi figura el nom de Tarraco, que compta amb el suport institucional del consistori tarragoní i de bona part d’hotelers i restauradors de la capital de la Costa Daurada. A més, és l’únic dels quatre candidats finals que no comença amb la lletra A (els seus rivals són Alborán, Aranda i Ávila), i segons hem pogut saber, Tarraco ha estat un dels noms amb més opcions dels quatre topònims finalistes. Caldrà veure, però, si la situació política desfermada les darreres setmanes fa que Tarraco perdi les moltes opcions que tenia per donar nom al nou SUV de Seat.

Però Seat ha decidit postposar la seva decisió mitjançant un comunicat a l’agència Efe on apunta que "la situació política actual obliga a haver d’esperar per comunicar la decisió final". En el mateix comunicat, Seat explica que espera poder donar a conèixer el nom del vehicle en un futur no gaire llunyà.