Ferran Vital

Samsung prepara el salt al món de l'automoció

La multinacional coreana planeja comprar Magneti Marelli i seguir els passos de Google i Tesla en la carrera per fabricar el cotxe autònom

Samsung prepara el salt al món de l'automoció Zoom

El grup industrial coreà Samsung està interessat a entrar al món de la indústria de l'automòbil, seguint els passos del seu gran rival, la nord-americana Apple, que fa mesos que desenvolupa el seu cotxe autònom.

L'interès de Samsung està en la necessitat d'expandir el seu negoci cap al món del motor i la possibilitat de fer-ho de la mà del grup industrial Fiat Chrysler. La clau de volta de l'operació és el fet que el vicepresident de Samsung, el coreà Lee Jae-yong, forma part del consell executiu d'Exor, el hòlding de la família Agnelli –que controla, entre altres, importants paquets accionarials de Fiat, Ferrari o el Juventus de Torí).

La bona relació entre Samsung i la família Agnelli permetrà l'arribada dels coreans al món del motor

De fet, el mateix John Elkann, hereu de l'imperi Agnelli, va confirmar els contactes amb la multinacional coreana i va afirmar que "en un futur pròxim els cotxes seran cada cop més electrònics".

Magneti Marelli, l'objectiu de Samsung

L'operació de compra (total o parcial) del fabricant de components per a l'automòbil Magneti Marelli es podria tancar en una xifra pròxima als 3.000 milions d'euros, i suposaria un pas de gegant per avançar en el camí dels vehicles autònoms.

L'altre aspecte de la compra –encara més llaminer per als coreans– és la possibilitat de convertir-se en el primer fabricant mundial de bateries, en un moment de creixement dels vehicles elèctrics i híbrids i amb la confiança de ser proveïdors actualment de fabricants tan importants com BMW, Volkswagen o el mateix Chrysler.