Saló de Ginebra
Ara Motor

El Saló de Ginebra resisteix el coronavirus

Els organitzadors del Saló de Ginebra confirmen que l'esdeveniment se celebrarà a la ciutat suïssa tot i l'amenaça del coronavirus

El Saló de Ginebra resisteix el coronavirus / SERGIO DOMÍNGUEZ Zoom

Quan queda menys d’una setmana per l’obertura del Saló de Ginebra –l’exposició més gran del món de l’automòbil–, la cita manté inalterable la seva data d’inauguració. A diferència del que va passar amb el Mobile World Congress de Barcelona o el Gran Premi de Fórmula 1 de la Xina, el Saló de Ginebra descarta de moment canviar el programa previst i cap gran fabricant ha decidit anul·lar la seva participació.

I això que a Ginebra hi haurà una forta presència de marques del nord d’Itàlia com Maserati, Ferrari, Lamborghini, Pagani, Fiat o Alfa Romeo, entre altres, i alguns directius de les multinacionals xineses com Geely o de les seves filials europees com Volvo o Smart, entre altres.

Amb tot, l’organització del Saló de Ginebra ha demanat a les marques expositores que extremin les mesures de seguretat i s’assegurin que els seus treballadors no presenten símptomes abans de viatjar a Ginebra, especialment en els focus on la malaltia ha estat més forta.

A més a més, cap de les marques que han de prendre part de la cita que obre les seves portes al públic el dia 5 de març (dos dies abans per a la premsa) ha renunciat a assistir a Ginebra, a diferència del que havia passat amb altres esdeveniments com el MWC de Barcelona.

L’organització suïssa ja té previst un pla d’acció i de contingència per atendre un possible brot de la malaltia i evitar contagis massius “a temps real” entre els assistents de l’esdeveniment, segons afirmen els promotors del Saló de Ginebra.