Saló de Frankfurt
Ara Motor

Renault Mégane RS, el gall francès que vol dominar el corral

El nou Megane RS ha estat presentat al Saló de Frankfurt

Renault Mégane RS, el gall francès que vol dominar el corral / RENAULT Zoom

Finalment Renault ha presentat la versió més picant i esportiva d’aquesta generació del Mégane, l’esperat i anhelat Mégane RS, la gran alternativa als compactes esportius del grup VAG (Golf R, GTI i León Cupra) i al Honda Civic Type Rque la marca del rombe fabricarà a la seva planta de Palència.

El nou esportiu gal arriba als 280 CV de potència gràcies a un motor gasolina 1.8 TCe que envia els 390 Nm de parell a les rodes davanteres. De fet aquesta xifra queda a certa distància dels seus competidors, a l’espera de l’edició Trophy R que arribarà a finals d’any i intentarà recuperar l’honor de ser el tracció davantera més ràpid a Nürburgring, un rècord actualment en mans del Golf GTI Clubsport.

Mégane RS Zoom

Mégane RS / Renault

Aquesta niva generació del Mégane RS equipa un interessant sistema anomenat 4Control, on totes quatre rodes poden girar a favor de la direcció del vehicle. Entre altres coses, aquest sistema fa que la direcció sigui més precisa i immediata, i el vehicle disposi de millor tracció i aplom en les zones revirades o girs més complicats.

La divisió esportiva Renault Sport també ha redissenyat el sistema de suspensions del Mégane RS i el diferencial antiblocant de tipus Torsen per optimitzar el seu rendiment, i fins i tot ha revisat les caixes de canvis manuals i automàtiques de sis velocitats i doble embragatge. Per acabar, Renault posa a disposició dels usuaris un sistema de telemetria avançat per analitzar els temps i el rendiment del vehicle en un ús intensiu en circuit, que es pot associar a una càmera per obtenir dades sobre la pròpia conducció.