Escúters elèctrics
Ara Motor

París estrenarà una xarxa de càrrega ràpida per als escúters elèctrics

El sistema, basat en l'intercanvi de mòduls, permetrà disposar d'una bateria carregada en només 50 segons

Imatge promocional de Zeway / ZEWAY Zoom

Un dels grans problemes dels vehicles elèctrics és el de la poca autonomia i els temps d'espera en la càrrega elèctrica. Per solucionar aquesta realitat, a partir del setembre començarà a implantar-se un projecte de l'empresa francesa Zeway a París que vol solucionar aquest inconvenient en la mobilitat urbana.

La idea és senzilla: Zeway crearà una xarxa d'espais, estacions de càrrega o quioscos repartits estratègicament per tota la ciutat on els usuaris podran deixar la bateria utilitzada i descarregada i agafar-ne una de nova totalment carregada. Aquest sistema, que es coneix com a swap o swapping (intercanvi o intercanviar, en anglès) és el que la catalana Silence també està valorant per importar-lo a Barcelona per facilitar les coses als usuaris de les seves motos  elèctriques.

En el cas específic de Zeway a la capital francesa cal destacar que el projecte que proposa és un rènting o lloguer de vehicles que inclou l'ús d'un escúter individual amb una potència de 3kW i una velocitat punta de 45 km/h, l'assegurança de circulació obligatòria i l'accés il·limitat a les bateries intercanviables per una quota fixa de 130 euros al mes.

Per acabar, el projecte de Zeway promet col·locar les estacions de càrrega a un màxim de dos quilòmetres de distància arreu de la capital francesa i assegura que tota l'operació de canvi de bateries es pot fer en menys d'un minut.