Ferran Vital

Opel Zafira 2016, modularitat tecnològica

Opel renova el Zafira per seguir sent referent del segment

Opel Zafira 2016, modularitat tecnològica / OPEL Zoom

El Zafira és el monovolum estrella dels de Rüsselsheim, una de les cartes més poderoses de què disposa per obrir un nínxol de mercat propi al continent europeu. Conscients d'això, els dirigents d'aquesta filial de General Motors han decidit renovar el Zafira valent-se de la tecnologia que han utilitzat en l'actual generació de l'Astra.

El Zafira 2016 no estrena una plataforma, sinó que es limita a un 'restyling' estètic

A diferència del nou Astra, però, el Zafira no estrena una plataforma, sinó que es limita a un 'restyling' estètic amb un nou frontal, a nous grups òptics amb tecnologia led adaptatiu i a l'ús d'un nou sistema multimèdia, anomenat IntelliLink 4.0, compatible amb sistemes iOS i Android. L'oferta tecnològica es completa amb la possibilitat d'equipar-hi una càmera frontal Open Eye, un sistema d'alerta de canvi involuntari de carril o el sistema d'assistència telefònica Opel on Star, uns sistemes que ja equipa tots la nova generació de l'Astra.

Pel que fa a la modularitat i habitabilitat internes, el Zafira seguirà oferint cinc places a les versions bàsiques i set places a les versions més equipades i potents (per bé que aquestes dues places extra no són massa indicades per persones adultes). Pel que fa al maleter, el Zafira ofereix 710 litres de capacitat, ampliables a 1.860 litres en cas de reclinar tots els seients.

Opel Zafira interiors Zoom

Opel Zafira interiors / Opel

Pel que fa a les motoritzacions disponibles, el Zafira oferirà motors dièsel, benzina, GLP i gas natural, amb potències que oscil·len entre els 120 i 200 cavalls de potència i dues cilindrades disponibles, 1.4 i 2.0. El preu de la versió més bàsica (1.4 turbo benzina de 120 cavalls) arrenca als 22.300 euros (això són 1.100 més que la versió base actual del Zafira).