NOVETATS
ARA MOTOR

Nou Mini Countryman, més tecnològic i aventurer

Mini presenta el 'restyling' del seu totcamí, que manté versions híbrides endollables i inclou novetats tecnològiques com una aposta decidida cap a l'electrificació

Nou Mini Countryman, més tecnològic i aventurer / MINI Zoom

L’actual és la segona generació del Countryman, el SUV o totcamí basat en la plataforma i disseny del mític Mini, un model que va aparèixer a finals del 2016 i que ara es renova per encarar la segona meitat de la seva vida comercial.

Detall llandes Mini Countryman Zoom

Detall llandes Mini Countryman / Mini

Tot i que és difícil maridar dos conceptes com el Mini original i un SUV o totcamí, la fórmula del Countryman ha sigut un èxit i ha funcionat prou bé a nivell comercial. Aquest restyling del Countryman destaca per una nova calandra més pronunciada, grups òptics davanters led, nous para-xocs i espòilers davanters i noves llandes que aporten una imatge més o menys esportiva en funció si el revestim amb un paquet estètic esportiu John Cooper Works o si adquirim una versió amb tracció integral ALL4, que canvia alguns detalls, com ara el color de la carrosseria i els retrovisors, els plàstics dels passos de roda o diversos detalls cromats.

Interiors Mini Countryman Zoom

Interiors Mini Countryman / Mini

Pel que fa als interiors, el nou Countryman manté el disseny que el caracteritza però inclou nous entapissats de cuir al volant i els seients, un nou carregador sense fils per al telèfon i un quadre d’instruments digital de cinc polzades.

Una gamma molt completa

Mini manté l’oferta mecànica de motors dièsel i gasolina de tres i quatre cilindres amb filtre de partícules i, en el cas dels dièsel, amb un catalitzador amb AdBlue que li permet passar la nova i més restrictiva normativa d’emissions Euro 6d. Així doncs, en versions gasolina es mantenen els Mini Countryman One de 102 CV, el Cooper de 136 i el Cooper S de 178 CV, mentre que en versions dièsel només es mantenen el Countryman D de 116 CV i el Cooper D de 150 CV, de manera que s'eliminen les versions dièsel de prestació SD.

Mini Countryman Zoom

Mini Countryman / Mini

En tots els casos es pot escollir entre utilitzar un canvi manual o un d'automàtic, però les versions de tracció integral ALL4 només es poden associar als Cooper S i Cooper D amb un canvi automàtic de vuit relacions, amb convertidor de parell idèntic als que fa servir BMW.

Mini Countryman PHEV Zoom

Mini Countryman PHEV

A banda dels motors dièsel i gasolina, el Countryman manté una versió híbrida endollable o plug-in, anomenada Cooper SE Countryman ALL4, que utilitza un propulsor de gasolina i un d'elèctric per oferir una potència total combinada de 220 CV, una plataforma de tracció integral permanent i una autonomia en mode 100% de fins a 61 quilòmetres, gràcies a les seves bateries de liti de 9,8 kWh de capacitat, que li permeten obtenir l’etiqueta ambiental de zero emissions.

Mini Countryman Zoom

Mini Countryman / Mini

Curiosament la mítica marca anglesa no ha anunciat res del nou Countryman John Cooper Works, la versió més potent i prestacional del SUV de Mini. Molt probablement aquest model serà anunciat i presentat d’aquí a uns mesos de manera individual.

Mini Countryman Zoom

Mini Countryman

El nou Countryman arribarà al nostre mercat a finals d’estiu o a principis de tardor a un preu encara per confirmar, però que es mourà en una forquilla que oscil·larà entre els 28.000 i els 40.000 euros.