Totcamí esportiu
Ara Motor

No hi haurà Qashqai RS

La marca japonesa descarta una versió esportiva del seu popular Qashqai

Qashqai 10th Anniversary / SERGIO DOMÍNGUEZ Zoom

Havia de ser la sorpresa de Nissan per al segment dels SUV-C (o SUV compactes). Una versió Nismo RS del popular Qasqhai per consolidar-se com el SUV més potent del segment i deixar bocabadats públic i competidors, tal com va passar en el cas del Juke Nismo RS.

Els darrers mesos s'havia especulat sobre la possibilitat que un hipotètic Qasqhai Nismo RS podria superar en rendiment i prestacions –amb un preu més competitiu– els principals galls del seu segment, com el Q3 RS, el BMW X3M o el Mini Coutryman John Cooper Works.

Nissan, però, ha anunciat que renuncia a fabricar una versió radical del seu SUV. El departament de Nissan Motorsport (Nismo) europeu havia treballat amb la idea els darrers mesos, però finalment el projecte ha estat descartat. Segons el cap de màrqueting de la marca japonesa, Garteh Dunsmore, "els nostres X-Trail i Qashqai son èxits comercials que no han de menester una versió Nismo per donar-los un impuls extra". El mateix executiu va afirmar que no hi hauria cap versió Nismo dels models urbans de Nissan a Europa, els populars Micra i Note, pels mateixos motius.