Ara Motor

No, no és un Ateca Cupra (tot i que ho sembla)

Periodistes britànics van 'descobrir' un misteriós Ateca 'oblidat' que estava equipat amb elements estètics destinats a les versions Cupra de la marca de Martorell

No, no és un Ateca Cupra (tot i que ho sembla) / AUTOEXPRESS Zoom

La presentació del nou León 2017 està portant moltes novetats interessants sobre el futur de la marca. Més enllà de l’actualització estètica del model fabricat a Martorell i de l’anunci per part de Seat que fabricarà un model elèctric en poc més de dos anys, Seat va voler crear expectatives ('hype') sobre un hipotètic Ateca Cupra.

Ja fa unes setmanes us vam anunciar que no hi haurà un Ateca Cupra, almenys de moment. Per contra, Seat sí que ha preparat la versió més potent de la divisió Cupra amb el nou León Cupra 300, que opcionalment també incorporarà la tracció 4Drive, tal com us vam explicar en exclusiva a l’Ara Motor.

Tal com us vam explicar, no hi haurà Ateca Cupra de moment (primer veurem les versions FR de 180 cavalls)

L’Ateca no disposarà de cap versió prestacional els propers mesos, per bé que sí que està previst comercialitzar una versió FR aprofitant el motor 2.0 TSI que eroga 180 cavalls i que ja equipa al mateix xassís el Volkswagen Tiguan.

El misteri de l’Ateca Cupra que no ho és

Però durant la visita d’alguns periodistes britànics Seat va “oblidar” un Ateca curiós, amb les llandes que equipa el León Cupra, pinces de fre Brembo de color vermell, doble sortida de tub d’escapament i pintat d’un color negre mate que realment convidava a pensar que aquella era la versió definitiva de l’Ateca Cupra.

Visió posterior del fals Ateca Cupra Zoom

Visió posterior del fals Ateca Cupra / Autoexpress

Però el model que van descobrir els periodistes britànics no es tractava de cap Ateca Cupra, sinó d’un prototip (segons la fitxa tècnica de la DGT) equipat amb un motor dièsel i, per tant, allunyat de qualsevol possibilitat que aquell fos un Cupra. A més, el model en qüestió no portava el logo que identifiquen els models prestacionals dels de Martorell.