Novetats
Ara Motor

Mitsubishi renova l’ASX, el seu SUV assequible

La marca japonesa actualitza el seu petit totcamí i prescindeix de les mecàniques dièsel

Mitsubishi renova l’ASX / MITSUBISHI Zoom

L’ASX és tot un supervivent: una plataforma força veterana que porta subsistint al mercat des de l’any 2010 amb diverses actualitzacions estètiques, mecàniques i tecnològiques, però sense cap canvi a fons que impliqui una inversió de capital elevada. I és que a Mitsubishi saben que l’ASX és una joia, probablement el seu model més rendible comercialment dels últims anys.

El nou ASX ha patit una renovació estètica a fons, heretant el nou llenguatge de disseny de l’Outlander i modernitzant la seva fisonomia però mantenint l’essència del disseny de la marca dels tres diamants, com ara els llums antiboira davanters, els elements cromats de la calandra o els grups òptics estilitzats.

Mitsubishi ASX Zoom

Mitsubishi ASX / Mitsubishi

A més a més, l'ASX ara utilitza nous fars led tant a la part davantera com posterior del cotxe, i incorpora una nova pantalla central tàctil de vuit polzades que millora la precedent, tot i que encara no incorpora cap navegador de sèrie. Això sí, podem connectar el sistema d’infoentreteniment de l’ASX al nostre telèfon mòbil i replicar a la pantalla el navegador del nostre terminal.

Interiors Mitsubishi ASX Zoom

Interiors Mitsubishi ASX / Mitsubishi

A banda d’aquestes novetats en l’apartat estètic i tecnològic, els interiors de l’ASX pràcticament no varien gens respecte la generació precedent, i manté unes places posteriors una mica estretes per encabir-hi tres ocupants i el mateix maleter de 406 litres de capacitat.

L’altra gran novetat de l’ASX és la seva aposta mecànica, i és que prescindeix de motors dièsel i ara només es podrà associar al motor gasolina atmosfèric ClearTec 2.0 de quatre cilindres provinent de l’Outlander i que ofereix una potència de 150 CV i 195 Nm de parell. Aquest propulsor (que presenta uns consums un pèl elevats) es pot maridar amb un canvi de marxes de cinc relacions o una caixa de canvis automàtica de tipus CVT. Això sí, opcionalment també podrà disposar de sistema de tracció integral 4x4 característic de la marca.

Mitsubishi ASX Zoom

Mitsubishi ASX / Mitsubishi

Però si hi ha una dada que explica l’èxit de l’ASX és el seu preu assequible. Ja es pot adquirir al nostre mercat a un preu de 19.100 euros –descomptes promocionals a banda– amb el nivell d’equipament Challenge (que inclou fars led, climatitzador i sensors de pluja i aparcament, entre altres) i arriba fins als 28.100 euros que costa la versió Kaiteki+ amb canvi automàtic i transmissió 4WD.