NOVETATS
ARA MOTOR

Mini Vision Urbanaut: el Mini del futur serà un monovolum elèctric i autònom

Mini presenta el seu últim prototip, un monovolum urbà 100% elèctric i que no precisa d’atenció humana al volant

Mini Vision Urbanaut, el Mini del futur serà un monovolum elèctric i autònom / MINI Zoom

De moment només és un concept car o prototip conceptual, però el Mini Vision Urbanaut ja ens comença a donar pistes sobre com serà el Mini del futur. Aquest prototip conceptual, elaborat conjuntament amb el dissenyador de moda anglès Paul Smith, és més un exercici estilístic i una declaració d’intencions d’una marca com Mini, molt associada al públic urbà i interessat en la moda i el disseny.

Mini Vision Urbanaut Zoom

Mini Vision Urbanaut / Mini

El Mini Vision Urbanaut és un monovolum amb molt d'espai en el seu interior -que s’accentua gràcies a un sostre panoràmic transparent que crea un espai diàfan i acollidor- i que pot obrir el parabrises davanter per deixar passar l’aire de l’exterior. A més les portes són d’obertura longitudinal, cosa que permet aprofitar encara millor l’espai restant.

Interior Mini Vision Urbanaut Zoom

Interior Mini Vision Urbanaut / Mini Vision Urbanaut

Costa veure cap detall dels Mini convencionals en aquest prototip, més enllà dels emblemes de la marca i els fars que simulen les òptiques tradicionals del model històric. Amb tot, aquesta versió no deixa de voler ser una declaració d’intencions i avís per a navegants: Mini està preparada per assaltar nous horitzons i segments de mercat en qualsevol moment.

Mini Vision Urbanaut Zoom

Mini Vision Urbanaut / Mini Vision Urbanaut

Pel que fa als interiors del vehicle, el Mini Vision Urbanaut destaca per un espai diàfan totalment personalitzable que permet recrear una mena de sala d’estar i un sistema d’infoentreteniment que inclou la possibilitat de planificar desplaçaments, llistes de reproducció, audiollibres i podcasts per escoltar al llarg del viatge. Un cop estacionats, els seients poden configurar-se en forma de sofà-llit per descansar sense haver de sortir del vehicle.

Mini Vision Urbanaut Zoom

Mini Vision Urbanaut / Mini

A més, tots els interiors s’han fet amb materials reciclats o vegetals, reduint així la petjada ecològica del vehicle, i la marca també afirma que els clients podrien configurar al seu gust els interiors d’aquest Mini Vision Urbanaut.

Mini Vision Urbanaut Zoom

Mini Vision Urbanaut / Mini

Per acabar, cal recordar que sembla clar que aquest prototip no veurà mai la llum en forma de vehicle de producció, però serveix per començar a dibuixar els plans de futur de la companyia britànica i la seva voluntat d’entrar en el segment dels cotxes elèctrics i totalment autònoms.