Ferran Vital

Mercedes Classe E Estate i All Terrain 2017

La marca alemanya ha presentat la variant familiar i prepara la versió "crossover" de la seva Classe E

Mercedes Classe E Estate i All Terrain 2017 / MERCEDES-BENZ Zoom

Els cotxes amb carrosseria familiar (compactes o berlines) cada cop gaudeixen de més acceptació al mercat europeu. De fet, en alguns països com ara Alemanya, les carrosseries familiars (anomenades genèricament “SportWagon” o altres noms similars) ja superen en vendes als models sedan convencionals de quatre portes.

Mercedes sap que la seva Classe E és essencialment diferent a la resta de vehicles del mercat, per un criteri de preu i exclusivitat, però igualment ha volgut presentar una variant familiar de la seva Classe E anomenada Classe E Estate.

Classe E Estate 2017 Zoom

Classe E Estate 2017 / Mercedes-Benz

L’Estate empra el mateix xassís, arquitectura i motors que la resta de models de la Classe E (fins i tot els del prestacional E43 AMG), amb versions de dos o quatre rodes motrius, però oferint una major habitabilitat i espai interior. Així doncs, el nou Estate oferirà una capacitat de 640 litres al maleter, ampliables fins als 1820 en cas d’abatre els seients posteriors.

A nivell estètic, l’Estate manté la mateixa línia elegant i familiar característica de la Classe E, amb detalls de luxe i exclusius tant als interiors -on abunden teixits de luxe o acabats de fusta- com a l’exterior.

Gran espai de càrrega Zoom

Gran espai de càrrega / Mercedes-Benz

Pel que fa a l’oferta de motors, els compradors poden escolir entre tres motors de mecànica dièsel de 150, 194 o 258 cavalls de potència o uns altres tres de benzina de184, 211 i 333 cavalls (la versió E43 AMG també té un motor de benzina i eroga 401 cavalls).

Però l’Estate presenta també algunes novetats importants, com ara un volant tàctil que evita un excés de botons al volant, un sistema que permet llegir la nostra lletra quan escrivim directament sobre la tauleta central del vehicle o un elevador de nens de quatre a dotze anys integrat als seients posteriors.

La Classe E Estate estarà disponible a finals d’aquest mateix 2016 i el seu preu base arrencarà al voltant dels 47.000€.