Esportiu
Ara Motor

McLaren 600LT, l’anglès de cua llarga

Els de Woking presenten el seu nou esportiu, anomenat 600LT

McLaren 600LT, l’anglès de cua llarga / MCLAREN Zoom

Tot just aquest és el quart model de la història de McLaren que rep el cognom ‘longtail’ (LT), que podria traduir-se al català com a ‘llarga cua’. En realitat no és que els britànics disposin de cap apèndix a la seva carrosseria, sinó que el cognom LT identifica els models més radicals i lleugers de la gamma de Woking.

Vista lateral McLaren 600LT Zoom

Vista lateral McLaren 600LT / McLaren

En el cas d’aquest 600LT, l’element que identifica aquesta variant LT respecte als 570 o 540 normals són les dues cues d’escapament de la part posterior orientades en vertical i realitzades íntegrament en fibra de carboni.

Detall cues escapament Zoom

Detall cues escapament / McLaren

El nou 600LT, que debutarà aquest cap de setmana al Festival of Speed a Goodwood, arriba als 600 CV de potència gràcies al seu motor gasolina de vuit cilindres en V (o V8) amb doble turbo i 3,8 L de cubicatge. El motor en posició central (darrere dels seients davanters) envia la potència a les rodes posteriors i es marida amb el mateix canvi automàtic que els 540 i 570.

Vista posterior McLaren 600LT Zoom

Vista posterior McLaren 600LT / McLaren

La clau del nou 600LT està en l’estalvi de pes i l’aerodinàmica més que no pas en la seva potència, i els de Woking han treballat de valent en el seu xassís i bastidor monocasc de fibra de carboni i alumini d’un tarat especialment rígid i esportiu per oferir un conjunt que promet 1.247 quilos de pes, amb una relació de pes-potència realment magnífica de gairebé un CV per cada dos quilos de pes.

McLaren 600LT Zoom

McLaren 600LT / McLaren

El nou esportiu de McLaren, que costarà unes 185.000 lliures al Regne Unit (uns 210.000 euros al canvi), estarà disponible la pròxima tardor i tindrà una producció limitada a poc més de 500 unitats.