Saló de Tòquio
Ara Motor

MX-30: el primer elèctric de Mazda serà un ‘crossover’ cupè

La marca d’Hiroshima presenta el seu primer cotxe elèctric al Saló de Tòquio

MX-30: el primer elèctric de Mazda serà un ‘crossover’ cupè / MAZDA Zoom

Mazda ja ha fet oficial el nom i la fisonomia del seu primer cotxe elèctric. El nou MX-30 és un crossover cupè –també anomenats CUV– del segment C o compacte gràcies als seus 4,4 metres de llarg, cosa que el posiciona a mig camí dels Mazda CX-3 i CX-5.

Mazda MX-30 Zoom

Mazda MX-30 / Mazda

Estèticament aquest MX-30 rep una forta influència estilística del CX-30 i té la calandra davantera específica de la marca japonesa, uns llums led prims i estilitzats, una línia de cintura elevada que en reforça la personalitat i unes portes posteriors d’obertura inversa, un petit homenatge estètic que fa referència al mític RX-8 i que probablement la versió de producció definitiva no incorporarà.

El disseny del primer cotxe elèctric de Mazda és atractiu i elegant, i manté l’essència de la filosofia de disseny KODO, un llenguatge estètic que es manté inalterable en aquesta nova generació de models elèctrics. I és que els japonesos saben que el disseny dels CX-3 i CX-5 han estat claus per al seu bon funcionament comercial, i això ha estat un factor decisiu en la confecció del nou MX-30.

El flamant MX-30 estrena una nova plataforma de Mazda evolucionada per a models elèctrics anomenada e-SKYACTIV, que utilitza un motor elèctric sobre l’eix davanter i unes bateries repartides per tot el xassís del vehicle.

Mazda MX-30 Zoom

Mazda MX-30 / Mazda

Mecànicament, aquesta nova plataforma modular per a cotxes elèctrics permet allotjar bateries de fins a 35,5 kWh de capacitat, suficients per garantir una autonomia de fins a 200 quilòmetres, i un motor elèctric davanter amb una potència una mica inferior als 150 CV.

Les primeres unitats de l'MX-30 arribaran al nostre mercat durant la segona meitat del 2020 amb un preu base de 33.900 euros. Els compradors que el vulguin poden assegurar-se una unitat fent una reserva o paga i senyal de 1.000 euros que es descomptaran del preu final en el moment de l’entrega.