Esportiu híbrid
Ara Motor

Lexus LC 500h: el luxe també pot ser ecològic

El Lexus LC 500h és l'alternativa ecològica japonesa en el segment dels cupès esportius de luxe, i ara es rejoveneix per conquerir el mercat

Lexus LC 500h, la temptació ecològica japonesa / LEXUS Zoom

Lexus té un mercat força limitat al continent europeu, ja que la filial de luxe i rendiment de Toyota encara no ha acabat de fer-se un lloc entre el segment dels cotxes premium al Vell Continent, un espai tradicionalment dominat per Audi, BMW i Mercedes-Benz. Curiosament, Lexus és molt més popular als Estats Units i al mercat asiàtic, on la marca japonesa és més reconeguda i considerada.

Vista posterio Lexus LC 500h 1 Zoom

Vista posterio Lexus LC 500h 1 / Lexus

Però de mica en mica els japonesos van avançant en el mercat gràcies a productes rodons i diferents com el Lexus LC 500h, un cupè esportiu presentat el 2017 i pensat per oferir el màxim plaer i dinamisme de conducció i que es renova per afrontar la segona meitat de la seva vida comercial.

Motor 3.5 V6 del Lexus LC 500h Zoom

Motor 3.5 V6 del Lexus LC 500h / Lexus

Mecànicament el Lexus LC 500h manté un sistema de propulsió híbrid que marida un motor V6 gasolina de 3,5 L de cilindrada amb un propulsor elèctric per oferir una potència màxima combinada de 359 CV, i una velocitat punta en mode totalment elèctric de 140 km/h.

Interior Lexus LC 500h Zoom

Interior Lexus LC 500h / Lexus

A més, el cupè híbrid manté l'esquema de tracció posterior o propulsió i gestiona la transmissió mitjançant un canvi automàtic amb engranatges variables que pot simular fins a deu relacions i que es gestionen mitjançant les lleves integrades al volant.

Lexus LC 500h Zoom

Lexus LC 500h / Lexus

Lexus ha optimitzat el comportament dinàmic del seu cupè alleugerint-lo deu quilos i renovant-ne la suspensió, ara més rígida gràcies a l'ús de braços d'alumini forjat, noves barres estabilitzadores més lleugeres i rígides i canvis en els amortidors i estabilitzadors. En aquest sentit també cal destacar unes noves llandes més lleugeres de 21 polzades que milloren l'experiència de conducció.

Lexus LC 500h Zoom

Lexus LC 500h

Pel que fa a la tecnologia, el nou Lexus LC 500h incorpora una actualització del sistema multimèdia MM19 compatible amb Apple Car Play i Android Auto, nous sistemes d'assistència i una electrònica millorada que permet optimitzar els perfils de conducció anomenada Lexus Dynamic Handling System.

Detall vista frontal Zoom

Detall vista frontal / Lexus

Lexus també ha rejovenit lleugerament el disseny de la carrosseria introduint-hi una nova calandra en forma de malla o xarxa, grups òptics més estilitzats, detalls cromats i embellidors, i fins i tot uns nous seients esportius més còmodes i que subjecten millor el cos. 

Interiors Lexus LC 500h Zoom

Interiors Lexus LC 500h / Lexus

El nou LC500 h ja està a la venda al nostre mercat a un preu base de 120.000 euros en el nivell Luxury i de 130.000 euros per als models Sport+, d'estil més esportiu i dinàmic. Tot i que el preu del nou LC 500h és elevat, encara està una mica per sota dels seus grans rivals, com poden ser el Porsche 911, el Jaguar F-Type, el Mercedes Classe S cupè o el BMW Sèrie 6.