Novetats
Ara Motor

El nou Jeep Renegade substituirà els motors dièsel pels elèctrics

El totcamí urbà de Jeep serà l’avantguarda elèctrica de la gamma

El nou Jeep Renegade substituirà els motors dièsel pels elèctrics / JEEP Zoom

Jeep no tindrà cap Renegade dièsel el 2022, d’acord amb el pla anunciat per Sergio Marchionne, CEO del grup FCA, matriu de la mítica marca nord-americana. L’objectiu de Marchionne és electrificar progressivament la seva marca i eliminar els dièsel, motors poc importants en el mercat dels Estats Units però amb una porció important del mercat al Vell Continent.

El nou Renegade utilitzarà versions híbrides endollables associades a un motor de gasolina o totalment elèctriques, associades a esquemes de tracció integral o davantera, en funció de la versió seleccionada

D’aquesta manera, el grup FCA allibera Jeep de fer servir els motors MultiJet dièsel desenvolupats per Fiat, uns motors eficients i fiables però que caldria continuar actualitzant i millorant per complir les cada cop més restrictives normatives anticontaminació comunitàries.

Jeep, en vies de civilització?

A part del nou Renegade elèctric, Jeep té previst desenvolupar fins a deu models amb versions híbrides endollables o totalment elèctrics, entre els quals destaca un nou SUV encara més petit que el Renegade amb una clara vocació urbana.

L’altre camp de batalla de Jeep és el de l’evolució de la conducció autònoma. Jeep preveu que el 2021 tots els seus cotxes hauran assolit de sèrie el nivell 3 de conducció autònoma, que els permetria circular per carreteres ràpides i autopistes sense intervenció humana.