Prototip elèctric
Ara Motor

Infiniti Prototype 9, un cotxe dels anys 40 amb tecnologia del segle XXI

La marca nipona juga a reinterpretar la història creant un prototip que evoca els cotxes de carreres dels anys 40 del segle passat

Infinity Prototype 9, un cotxe dels anys 40 amb tecnologia del segle XXI / INFINITY Zoom

El Prototype 9 és un model d’exhibició que la marca nipona ha presentat al concurs d’elegància de Pebble Beach, a Califòrnia. Infiniti, la divisió de luxe de Nissan, ha volgut jugar amb la història i imaginar com hauria sigut un cotxe de carreres japonès dels anys 30 i 40, una època en la qual el País del Sol Naixent encara no era competitiu en les principals curses de motor -de fet, ni tan sols participava en els principals esdeveniments d’aquells anys-.

El Prototype 9 és realment bonic Zoom

El Prototype 9 és realment bonic / Infiniti

Però el que fa especialment interessant el Prototype 9 és el seu motor elèctric, que molt probablement equiparà la propera generació del Nissan Leaf. Infiniti assegura que el motor elèctric del Prototype 9 té una potència d’uns 148 CV, un parell de 236 Nm, és capaç d’impulsar el monoplaça de 0 a 100 en 5,5 segons i té una velocitat punta de 168 km/h.

Prototype 9 Zoom

Prototype 9 / Infiniti

Gràcies a l’ús de materials moderns lleugers (alumini i fibres de carboni) el Prototype 9 només pesa 890 quilos, però les seves bateries de 30 kWh només permeten una autonomia d’uns 20 minuts circulant a fons per un circuit de carreres.

El Prototype 9 ha estat fabricat a mà Zoom

El Prototype 9 ha estat fabricat a mà / Infiniti

Malauradament aquest exercici de reinterpretació i fantasia històrica no arribarà mai a la producció en sèrie, tot i que el seu disseny ha rebut crítiques molt positives i ha sabut focalitzar l’admiració d’aficionats d’arreu del planeta.