Ferran Vital

Hyundai i30, futur supervendes amb regust europeu

Hyundai publica les primeres fotos de la nova generació de l'i30

Hyundai i30, futur supervendes amb regust europeu / HYUNDAI Zoom

Hyundai presentarà la nova generació de l'i30 en el pròxim Saló de l'Automòbil de París, però ja ha deixat veure les primeres fotos de la nova generació d'aquest i30, el compacte coreà que vol competir en el superpoblat segment C europeu.

Per aconseguir fer-se un lloc al Vell Continent, Hyundai ha posat a punt el seu i30 a Europa. El vell traçat de Nürburgring-Nordschleife, les carreteres del nord d'Europa o la calor mediterrània han estat escenari del desenvolupament de l'i30, cosa que caracteritza el seu marcat accent europeu.

Exterior hyundai i30 Zoom

Exterior hyundai i30

La nova generació de l'i30 serà més tecnològica (una nova tauleta central de vuit polsades, volant multifunció, frenada d'emergència autònoma, alerta de canvi de carril…) que l'anterior, però mantindrà en la seva oferta variants mecàniques dièsel (amb potències que oscil·len entre els 95 i 136 cavalls) o benzina (entre 100 i 140 cavalls).

El nou i30 vol repetir la fórmula exitosa del seu germà de gamma, el Tucson

Els motors es podran associar a un canvi manual de sis velocitats o un automàtic de doble embragatge de set velocitats. Amb tot, Hyundai ha volgut donar al nou i30 un toc més esportiu, i ha canviat també l'esquema de suspensions i augmentat la rigidesa torsional del xassís, per dotar al nou i30 d'un esperit més dinàmic.

Interior i30 Zoom

Interior i30

Estèticament, l'i30 és un cotxe molt treballat, capaç d'agradar a bona part del públic, seguint la filosofia de disseny ja estrenada amb el Tucson, el totcamí compacte de la marca coreana que ha esdevingut la revelació de l'any. Només el temps dirà si el nou i30 repeteix l'enorme èxit comercial del seu germà de gamma. De moment, d'ingredients no n'hi falten.