Enduro
Ara Motor

Husqvarna 701 Enduro LR, per allunyar-se de l’asfalt

La mítica marca de motos sueca presenta l’evolució de la 701 Enduro, orientada a fer llargues travessies sense necessitat d’estar pendent del dipòsit de combustible

Husqvarna 701 Enduro LR, per allunyar-se de l’asfalt / HUSQVARNA Zoom

La nova Husqvarna 701 Enduro LR és l'última creació de la marca sueca, actualment una filial del grup austríac KTM. Husqvarna sempre ha destacat per les seves motos de motocròs i enduro, i ara vol anar més enllà amb la 701 Enduro LR, la versió més extrema i enfocada a un ús intensiu fora de l’asfalt de la 701.

Aquesta moto destaca per una evolució del xassís multitubular de la 701 Enduro, ara optimitzat amb un basculant d’alumini, una nova forquilla invertida més rígida i lleugera que es pot regular a gust del conductor i un nou amortidor posterior que afegeix estabilitat i capacitat de tracció a la moto sueca.

Husqvarna 701 Enduro LR Zoom

Husqvarna 701 Enduro LR / Husqvarna

Tot i que aquesta Husqvarna 701 Enduro LR manté el motor monocilíndric de quatre temps i 74 CV de potència, el seu funcionament queda optimitzat per un nou sistema ABS signat per Bosch i que actua en els revolts, permetent optimitzar la traçada gràcies a la relació d’interacció amb el control de tracció electrònic i la nova funció Easy Shift, que facilita els intervals entre marxa i marxa del seu canvi manual de sis relacions.

Però l’element que més destaca de la 701 Enduro LR són les sigles LR, que fan referència al mot anglès long range i que es justifiquen per un nou dipòsit de combustible auxiliar amb 12 litres de capacitat auxiliar, que permeten que la capacitat màxima de carburant arribi als 25 litres, cosa que suposa uns 500 quilòmetres reals d’autonomia fora de l’asfalt, de manera que facilita les travessies i escapades sense haver de trepitjar entorns humanitzats on anar a omplir el dipòsit.

Husqvarna 701 Enduro LR Zoom

Husqvarna 701 Enduro LR / Husqvarna

La nova Husqvarna 701 Enduro LR ja està disponible als concessionaris de la marca del país, a un preu de 10.990 euros, tot just 1.000 euros més del que costa la 701 Enduro de la qual deriva, que no acaba de tenir un xassís i posada a punt tan sofisticat i que té un dipòsit de només 13 litres de capacitat.