Cotxe elèctric
ARA MOTOR

Hummer ressuscita en format elèctric

General Motors recupera la seva mítica marca de vehicles totterreny en un format elèctric de zero emissions

Hummer ressuscita en format elèctric / GENERAL MOTORS Zoom

Els Hummer van ser la sensació del mercat nord-americà a finals del segle XX i començaments del XXI, però l’augment de preu dels carburants i la moda SUV van anar fent disminuir progressivament les vendes de vehicles fins a fer desaparèixer la marca l’any 2010. Però ara General Motors, matriu de Hummer, ha anunciat que vol fer reviure la mítica marca nord-americana d’origen militar i aposta per fer-ho en un nou format totalment elèctric, més adequat a les necessitats mediambientals del segle XXI.

El primer model de la nova Hummer és un totterreny elèctric amb una potència –atenció– de més de 1.000 CV associats a un esquema de tracció integral permanent. Es presentarà de manera oficial durant la Super Bowl de la NFL que se celebra aquest cap de setmana al Hard Rock Stadium de Miami.

El Hummer de l'any 2000 era un autèntic tanc amb rodes Zoom

El Hummer de l'any 2000 era un autèntic tanc amb rodes / General Motors

L’anunci oficial de General Motors va acompanyat de la primera imatge del frontal del nou Hummer elèctric i de les primeres xifres de la mecànica del totterreny elèctric de Detroit, que arribarà als 1.000 CV i a un màxim de 15.574 Nm de parell (sí, ho heu llegit bé: més de 15.000 Nm de parell, una autèntica bajanada).

Gràcies a tota aquesta potència, el Hummer elèctric podrà accelerar de 0 a 100 en només tres segons, una capacitat d'acceleració bestial que significa que serà capaç de derrotar en una cursa d’acceleració o drag race més d’un rival amb un gran historial esportiu.

Per acabar, General Motors ha anunciat que la presentació oficial del nou Hummer elèctric serà el 20 de maig i que el model es fabricarà a la planta de Hamtrack, a Detroit. Aquest model se les haurà de veure amb els ja coneguts Tesla Model X i el flamant Rivian, dos rivals de pes en el mercat local dels Estats Units.