Cotxes híbrids
Ara Motor

Ford invertirà 42 milions a València per fabricar-hi vehicles ecològics

La marca nord-americana fabricarà a Almussafes les versions híbrides dels nous Kuga, S-Max i Galaxy

Ford invertirà 42 milions a València per fabricar-hi vehicles ecològics / FORD Zoom

Ford ha anunciat una inversió de 42 milions d’euros a la seva planta d’Almussafes (València), on fabricarà dos cotxes híbrids i una instal·lació d’acoblament de bateries d'última generació.

A la seva planta d'Almussafes Ford hi ha destinat la producció de les versions híbrides dels models S-Max i Galaxy, que es començaran a comercialitzar durant el primer trimestre del 2021. En tots dos casos Ford maridarà un propulsor gasolina 2.5 de cicle Atkinson amb un motor elèctric i un generador associat a una bateria de liti, per obtenir una potència total combinada de 200 CV de potència.

A aquesta inversió de 42 milions cal sumar-hi una inversió complementària de 10 milions d’euros més destinats a la producció del nou Kuga híbrid endollable o PHEV, que també es fabricarà a la planta valenciana.

Un Kuga híbrid nou davant de la Generalitat Valenciana Zoom

Un Kuga híbrid nou davant de la Generalitat Valenciana / Forf

El president de Ford Europa, Stuart Rowley, ha declarat que “Ford vol que la major part de les seves vendes siguin de cotxes electrificats a finals del 2022” i que la seva aposta per València s’inscriu en “l’aposta per més models electrificats i una oferta més amplia als compradors”.

Amb aquesta inversió Ford ha destinat més de 3.000 milions d’euros a la seva planta d’Almussafes des del 2011, 750 dels quals destinats a la producció del nou Kuga, el gran èxit de vendes de la marca nord-americana al Vell Continent, i que inclou versions híbrides convencionals, híbrides endollables o PHEV i semihíbrides o mild hybrid.